Gevarieerd toeristisch zomeraanbod in Lier

26 jun 2020 - 10:31

Nieuws

Met enige vertraging als gevolg van de coronacrisis hebben schepen van toerisme Rik Verwaest, Visit Lier en de gidsenvereniging Argus, de hoofdlijnen van het toeristisch zomerseizoen in de Pallieterstad voorgesteld. Succesformules zoals de ‘Proeftoer’ en de ‘Cycling Dinner’ staan opnieuw op het programma. Daarnaast wordt een rijke waaier aan wandelingen en doe-activiteiten in het museum aangeboden. Nu vakantie in eigen land en eigen stad primeert, wordt een grote toeloop van toeristen verwacht.

Tijdens de ‘PROEFTOER’ wordt kennis gemaakt met het Liers historisch erfgoed en kan genoten worden van heerlijke hapjes en drankjes. Dit is het geval bij Harvey & Hayes, Grote Markt 65 (stukje speciale kaas), chocolaterie Dom, Grote Markt 70 (schapenkoppraline), de Rosario, Eikelstraat 15 (een shot Limoncello), Barraf, Antwerpsestraat 90 (giant cookie), frituur Marcel, Schapekoppenstraat (puntzakje frieten), café Refuge, Zimmerplein 12 (pintje van de wisseltap), bakkerij Hendrickx, Antwerpsestraat 130 (Liers Vlaaike), crémerie Jerome, Frederik Peltzerstraat 11 (ijsje) en bakkerij De Bakker, Frederik Peltzerstraat 48 (2 schapenkoppenkoekjes). Een boekje met ruilbonnen voor deze tor kost 9,95 euro. De bonnen blijven geldig tot 31 maart 2021 en zijn te bekomen bij Visit Lier (www.visitlier.be/eten-drinken/proeftoer).

De voorbije tien jaar hebben al meer dan 33.000 personen deelgenomen aan de succesvolle ‘CYCLING DINNER’. Ditmaal kan tot 4 oktober 2020 geopteerd worden voor een culinaire fietstocht van 48 kilometer richting Halle-Zoersel of van 55 kilometer richting Heist-op-den-Berg. De eerste tocht voert de deelnemers langs waterlopen, bossen en antitankgrachten. Van woensdag tot vrijdag kan vertrokken worden tussen 10 en 11 uur aan Visit Lier, op zaterdag en zondag tussen 9.15 en 11 uur. Via de Grote Nete, landelijke wegen, het pittoreske Gestel, Beerzelberg en de Averegten, wordt Heist-op-den-Berg bereikt. Het vertrek is mogelijk op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 9.15 en 11 uur. De deelnemers ontvangen een fietskaart en een voucher voor het ontbijt, soep, het middagmaal en het dessert op vier verschillende locaties. Door onderweg enkele vragen te beantwoorden of enkele leuke foto’s te maken, kan men een prijs winnen w.o. een weekendje Lier. Vooraf reserveren is sterk aanbevolen en kan via www.vistlier.be/doen/fietsen/cyvling dinner. Op zondag blijft het aantal deelnemers beperkt tot 50 per route. De inschrijvingsprijs bedraagt 35 euro voor volwassenen en 20 euro voor kinderen tot 10 jaar.

Samen met de Lierse gidsenbond Argus werd het GROEPSAANBOD aangepast. De gratis brochure met alle mogelijkheden kan digitaal aangevraagd worden (www.visitlier.be/groepen/dagtrips) of afgehaald worden bij Visit Lier. Van 30 juni tot 30 augustus organiseert Argus driemaal per week STADSWANDELINGEN onder de naam ‘En het zal zomeren in Lier’. Op dinsdag in het Nederlands en het Duits, op zaterdag in het Nederlands en het Frans en op zondag in het Nederlands en het Engels. De wandelingen duren één uur en focussen op de blikvangers van het historische centrum. Ze vertrekken telkens om 14 uur aan het stadhuis. Maximum 10 personen zijn toegelaten per wandeling. De inschrijvingsprijs bedraagt 5 euro.

Vanaf september gaan de THEMATISCHE ZONDAGSWANDELINGEN van start. Staan alvast op het programma: op 20 september de fietstocht ‘Lier groeit’, met aandacht voor de stadsontwikkeling vroeger en nu. Op 14 stopplaatsen wordt halt gehouden; op 11 oktober de street-art-wandeling ‘Lier Up’ in het centrum en op 15 november ‘Lekker Lier’, met de degustatie van Liers bier, jenevers en Vlaamse landwijnen uit Boechout, een korte stadswandeling en een drie gangen-menu in een restaurant.

Vanaf 7 juli kunnen met het gezin allerlei DOE-ACTIVITEITEN uitgevoerd worden in het STADSMUSEUM. Het is open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Reserveren is aanbevolen via 03-8000 396 of stadsmuseum@lier.be. Kinderen -18 jaar, Lierenaars en houders van een museumpas hebben gratis toegang.

Auteur Tom Mariën en dichter-illustrator Lies van Gasse schreven het groeigedicht ‘HET PAD VAN DE KAT’, over verborgen groene Lierse parels. Tussen juli en september verschijnen hun indrukken in vijf episodes. Per episode kan een poster met de wandeling afgehaald worden in het museum. Lies van Gasse zet elke twee weken een deel van het gedicht op de museummuur. De evolutie kan gevolgd worden via www.stadsmuseum.lier.be.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.