Gevarieerd sport overdag-aanbod

19 dec 2014 - 01:12

Nieuws

Ook in 2015 wordt op initiatief van de sportdienst en de sportraad een gevariëerd programma ‘Sport Overdag’ aangeboden. Het doelpubliek vormen de senioren, omdat bewegen belangrijk is voor een goede gezondheid. Belangstellenden hebben de keuze uit dans en beweging, petanque, onderhoudsgym, badminton en wandelen.

Wie het hele jaar door onbeperkt wil deelnemen aan alle activiteiten van Sport Overdag, schaft zich best een Sport Overdag-pas aan. Deze kosr 35 euro. Houders van een Gomor-pas betalen 7 euro. Met de pas wordt ook korting geboden op deelname aan de Sporteldag van 19 november 2015. De pas kan aangekocht worden in sporthal De Komeet, Eeuwfeestlaan 183. Wie een Sport Overdag-pas niet nodig acht, betaalt 2 euro per les of per activiteit.

De sessies dans en beweging hebben de maandag van 10 tot 11 uur (niet op feestdagen en tijdens schoolvakanties) plaats in de turnzaal van de Komeet. Op dezelfde plaats worden de donderdag van 10 tot 11 uur lessen onderhoudsgym gegeven (ook niet op feestdagen en tijdens schoolvakanties). De maandag en de donderdag zijn de belangstellenden van 14 tot 17 uur welkom in het lokaal van Petanque Club Lier in de voormalige Oefenschool aan het Kluizeplein. De bijeenkomsten hebben niet plaats in juli en augustus en op feestdagen. Wie van badminton houdt kan de donderdag van 16 tot 17 uur (niet in juli en augustus en op feestdagen) een pluimpje komen slaan in de Komeet. De wandelaars worden de vrijdag om 14 uur verwacht voor een tocht van 5 tot 8 kilometer langs de mooiste plekjes van Lier en omgeving. De eerste tocht staat vrijdag 23 januari 2015 op het programma.

BLOEMEN VOOR ALBERTINE TRUYEN

Bij gelegenheid van de voorstelling van het programma voor 2015 werd Albertine Truyen door schepen Ivo Andries in de bloemetjes gezet. Zij ontving de eerste Sport Overdag-pas 2015. Albertine verzorgt al meerdere jaren de lessen Stepaerobic en Onderhoudsgym in het kader van het programma Sport Overdag. Ze is al 40 jaar lid van de Koninklijke Lierse Turnkring en geeft als gebrevetteerde oefeningen step en aerobic aan kinderen van 6 en 7 jaar en turnen aan volwassenen en senioren. Dat deze bijzonder gewaardeerd worden, bewijst de stijgende belangstelling. Dankzij Albertine en andere toegewijde medewerkers van Sport Overdag zoals Guy Meulepas (wandelen) en Eddy Mariën (petanque), behaalde Lier het label Sportelgemeente 2014. Sportelen is een sensibiliseringscampagne van Bloso, bedoeld om 50-plussers en andere senioren actief aan het sporten te zetten. Meer informatie in verband met Sport Overdag kan bekomen worden via tel. 03-480 52 51.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.