Geslaagde jubileum Pallieterfeesten

25 jul 2016 - 16:40

Nieuws

De 20ste editie van de populaire Pallieterfeesten mocht er beslist zijn. Het bindteken tussen twee sfeervolle muzikale avonden, vormde de namiddag vol animatie, sport en spel op de feestweide.

De Pallieterfeesten werden in de bedrijfshal van Groenvoorziening Baetens ingezet met een muziek- en dansavond. De Casablanca Carambol Company had weinig moeite om tal van danslustigen op de dansvloer te krijgen. De blikvangers tijdens de namiddag vormden het Liers kampioenschap KUBB – dat al aan de 9de editie toe was – en de wedstrijd schaapslingeren die voor de 5de maal georganiseerd werd. Voor het KUBB-kampioenschap boden zich uiteindelijk 16 ploegen van 4 tot 6 spelers aan. De overwinning ging uiteindelijk naar de Kubb Monsieurs, die Kubb-King en het team van Yentel Castrels achter zich lieten. De wedstrijd schaapslingeren – te vergelijken met het discuswerpen, maar dan met een nep-schaap van 7 kilogram – genoot ruime belangstelling. Bij de heren ging de overwinning naar Kubb King, terwijl de grootste beker bij de dames werd gewonnen door Katia Mortelmans

Beide wedstrijden verliepen onder leiding van Robin Baetens en Koen De Vocht. De allerkleinsten konden genieten van een ritje te paard en een ontmoeting met een piraatachtige ballonnenclown, of zich uitleven op een springkasteel. Bij een drankje en een hapje zochten de volwassen feestvierders beschutting tegen de zon onder één van de tentjes. De 20ste Pallieterfeesten werden afgesloten met Kids-Party en een ambiance-avond, in de sfeervol versierde feesthal. Naast het optreden van de Ernst & Jong Band, bewees Loes Van den Heuvel – Carmen van FC De Kampioenen – dat ze niet alleen aardig kan acteren, maar ook nog wel best kan zingen. Maar dat was al bekend sinds ze optrad met de Championnettes. Jos Baetens en zijn medewerkers kunnen alvast terugblikken op een geslaagde jubileum editie.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.