Geslaagde 2de duckrace voor het goede doel

18 mei 2015 - 09:49

Nieuws

Voor de tweede maal organiseerde Rotary Lier een duckrace op de binnen-Nete tussen de Sint-Jansbrug en het Hof van Santhoven aan de Vismarkt. Onschuldige, gele badeendjes konden voor 5 euro geadopteerd worden. De opbrengst van het evenement is bestemd voor het goede doel en in het bijzonder voor de vzw. Bednet, die via het internet onderwijs op afstand aanbiedt aan langdurig zieke kinderen.

Nieuw was dit jaar de inleidende scholenrace. Leerlingen van ruim 20 scholen uit Lier en omgeving namen hier aan deel met een zelf gemaakte, vlottende ‘eend’. Basisschool ’t Vestje uit Lier won zodoende een cheque van 500 euro. Bij de start van de duckrace aan de Sint-Jansbrug, was de grote massa op post langs de oevers van de binnen-Nete langsheen de Werf, het Felix Timmermansplein en de Vismarkt. Met een grote kraan werden 10.500 badeendjes in één klap te water gelaten. Ter vergelijking: vorig jaar waren er dit 14.300.

Met de steun van de Moedige Bootvissers en de Lierse spuitgasten werden de eendjes willens nillens richting aankomst gedreven. Olga en Harry van ‘The Sky is the Limit’ en Walter Grootaers zagen als meter en peter dat het goed was, ook al verloren meerdere eendjes het Noorden en het officiële parcours uit het oog. Uiteindelijk bereikte het eendje met het nummer 06827 als eerste de eindmeet en maakte het Nina Geysel uit Lier gelukkig met een Fiat 500, geschonken door garage Van Brempt. Al die tijd en ook na afloop was de nodige animatie voorzien aan de Vismarkt en het Felix Timmermansplein.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.