Geomobiel bezoekt koninklijk atheneum

14 okt 2014 - 09:56

Nieuws

Op initiatief van de leerkrachten wiskunde en wetenschappen namen de leerlingen van de 3de graad van het Koninklijk Atheneum deel aan het project GeoMobiel. Het project dat loopt in samenwerking met de universiteit van Brussel, Gent en Leuven is bedoeld om de toekomst van ‘STEM’ in het Vlaams wetenschapsonderwijs veilig te stellen. ‘STEM’ staat voor ‘Science, Technology, Engineering en Mathematics’. De nood aan STEM-gevormden zal in Vlaanderen en in heel Europa in de toekomst blijven toenemen.

Heel wat leerlingen die in het Koninklijk Atheneum een sterke wetenschappelijk-wiskundige richting volgen, komen in aanmerking om een STEM-georiënteerde opleiding te volgen. Het project GeoMobiel wil leerlingen warm maken voor knelpuntberoepen als landmeter, cartograaf, GIS-expert of geo-ICT’er. In functie hiervan worden ze in contact gebracht met een brede waaier van mogelijkheden en toepassingen die deze sectoren bieden.

Bovendien past de actie in het kader van het nieuwe project om leerlingen van de 3de graad in samenwerking met Centrum voor Leerlingen Begeleiding Lier en de Artevelde Hogeschool Gent, voor te bereiden op het hoger onderwijs. Geografen en geomatici van de universiteit brachten, gewapend met moderne topografische instrumenten, een bezoek aan de campus van het Koninklijk Atheneum.

Studenten van het 5de jaar volgden de module: ‘Topografie en GPS-landmeter’ en ‘Teledetectie: hoe groen is mijn stad?’. Studenten van het 6de jaar opteerden voor de modules ‘Fotogrammaterie: maak een 3D-model van de schoolomgeving’ en ‘GIS en geomarketing: aan de slag als locatiespotter’. In de voormiddag werd materiaal verzameld, dat ’s namiddags verwerkt werd via de computer. Zodoende werden de klassen even omgebouwd tot geo-laboratorium en werden via doe-activiteiten de mogelijkheden van de geo-sector ontdekt. Geomobiel-project: www.geomobiel.be

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.