Geintegreerde actie van de lokale politie berlaar-nijlen

31 okt 2018 - 14:33

Nieuws

Zowel in Berlaar als in Nijlen hield de Lokale Politie met de steun van de FOD Financiën, Douane en Accijnzen en een drughond een geïntegreerde verkeersactie. Tijdens de actie die paste in het kader van de nationale actiedag tegen woninginbraken, werd gecontroleerd op drugs en alcohol, op illegale gasolie, achterstallige penale boetes en niet verzekerd rijden. Bij de controles bleken voor bijna 40.000 euro achterstallige penale boeten open te staan. Bovendien werden 4 illegale personen aangetroffen.

De eerste controles werden gehouden aan het Kardinaal Cardijnplein in Berlaar. Hier bleken voor 20.000 euro penale boetes open te staan. Voor 5.234 euro werden de boetes onmiddellijk geïnd. 4 bestuurders konden hun boete niet onmiddellijk betalen, zodat hun voertuig in beslag werd genomen. 1 voertuig leek niet verzekerd te zijn. Bovendien was het recht tot het besturen van een wagen voor de bestuurder vervallen. Voor 1 chauffeur die geen geldig rijbewijs had, werd een PV opgesteld.

Nadien werd de actie verder gezet aan de Bouwelsesteenweg in Nijlen. Hier werden voor 4.100 euro aan penale boetes geïnd. Van een bestuurder met 20.000 euro aan achterstallige boetes, werd het voertuig in beslag genomen. In 1 van de gecontroleerde voertuigen werden 4 illegale personen aangetroffen. Voor hen werd de Dienst Vreemdelingenzaken gecontacteerd.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.