Geen bijkomende dienstverlening van de lijn voor de herderin

21 mei 2014 - 16:32

Nieuws

In het kader van een mobiele en toegankelijke stad, pleegt het stadsbestuur permanent overleg met De Lijn. Na het jongste overleg kan het stadsbestuur om financiële redenen niet ingaan op het voorstel van pendeldienst op zaterdag tussen de Herderin, de Veemarkt, de Markt en het station.

Tijdens de zaterdagmarkt volgen de lijnbussen een omleiding, waardoor er tot 15 uur minder bussen de wijk de Herderin bedienen. Om tegemoet te komen aan de vraag van de bewoners om ook tijdens de zaterdagmarkt voor een bediening van de wijk te zorgen, werden een aantal voorstellen besproken. Het voorstel om een pendeldienst in te lassen, blijkt echter financieel niet haalbaar. Deze extra bediening zou de stad 35.000 euro per jaar kosten. Omdat ook met de huidige diensteregeling de wettelijk verplichte basismobiliteit gegarandeerd is, kon het college niet ingaan op het voorstel. De wijk de Herderin blijft immers ook tijdens de zaterdagmarkt bereikbaar, zij het minder frequent dan in de week.

De Lijn bevestigt de melding van de bewoners dat bus 2 vroeger dan gepland voorbij de haltes van de wijk passeert. Dit is het gevolg van de omleiding die sinds september 2013 voorzien is in de Mijlstraat – omwille van werken in de Hoogstraat -, zodat het traject aanzienlijk sneller wordt. Aan de halte Ceciliastraat komen de bussen dan ook vroeger door. De chauffeur zou volgens de regels aan de halte zijn tijd moeten afwachten. De Lijn heeft de exploitant verzocht om de chauffeurs hierop te wijzen en hen te vragen te wachten aan de halte.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.