Garage kerremans levert nieuwe ambulances aan rode kruis vlaanderen

12 apr 2019 - 09:58

Nieuws

Bij Garage Kerremans in Lier werden door manager Peter Janssens de sleutels van de eerste twee nieuwe ambulances die bestemd zijn voor de zones Leuven en Opwijk van het Rode Kruis Vlaanderen plechtig overhandigd. Nadat enkele jaren geleden een beurs voor ambulances werd georganiseerd, werd een raamovereenkomst afgesloten met het Rode Kruis Vlaanderen waarbij Garage Kerremans de nieuwe ambulances voor alle Rode Kruisafdelingen levert. Het onderhoud en het uitvoeren van eventuele herstellingen gebeuren in de garage in Lier.

Het wagenpark van het Rode Kruis Vlaanderen omvat ruim 150 voertuigen. Om het jaar moeten zo’n 5 wagens worden vervangen, aldus Ine Tassignon van het Rode Kruis Vlaanderen. De nieuwe wagens zijn van het model Renault Master L2H2. Aan het toewijzen van de opdracht gingen meerdere vergaderingen, technische toelichtingen en proefritten vooraf. De voertuigen worden omgebouwd tot ambulances door de Franse firma Gruau, die met 125 jaar ervaring en ruim 1.200 medewerkers, marktleider in Europa is. De wagens zijn uitgerust met de meest moderne voorzieningen. Ze bevatten de nieuwste generatie brancardtafels, een speciale vering om het overbrengen naar en van het ziekenhuis te optimaliseren, ABS- en polyesteronderdelen om de reiniging en desinfectie te vergemakkelijken en infecties tussen verschillende patiënten te vermijden.

Ze beschikken ook over twee zijdeuren, zodat de medische apparatuur sneller toegankelijk is voor de hulpverleners. Achteraan is de laaddrempel erg laag, zodat de vrijwilligers de patiënten veel beter in en uit de ambulance kunnen stretchen. In de ambulance kan de temperatuur worden aangepast al naargelang de behoeften van de patiënt. Op het vlak van veiligheid voldoen de ziekenwagens – die zo’n 80.000 tot 100.000 euro kosten – aan de meest recente Europese normen. Samengevat bieden ze meer comfort aan de patiënten, hulpverleners en bestuurders.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.