25 jan 2015 - 17:53

Nieuws

Maandag 26 januari heeft om 10 uur in de kerk van de H.-Familie de uitvaartplechtigheid van Frans Lachi plaats. Frans was een overtuigde Vlaams-nationalist met een brede geest, die vrienden telde in diverse middens. Hij kan terugblikken op een verdienstelijke politieke en maatschappelijke loopbaan.

Frans Lachi werd op 16 december 1939 in Herentals geboren. Hij overleed op 20 januari 20145 in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Hij was stichtend lid van de VU-afdeling Lier en Koningshooikt en de drijvende kracht achter de oprichting van ettelijke andere afdelingen in het arrondissement.

Namens de VU zetelde hij in de gemeenteraad en in de raad van het OCMW. Hij was stichtend lid en jarenlang voorzitter van het Vlaams Nationaal Centrum in de Berlarij. Tot lang na zijn pensioen bleef hij actief als bestuurslid, penningmeester en ere-voorzitter van de N-VA-afdeling Lier-Koningshooikt. Frans Lachi was eveneens voorzitter van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, van de MOB HospiPlus en de MOB Neutrale Zorgkas van Vlaanderen, ondervoorzitter van de vzw. Ic Dien en penningmeester van de vzw. Sociaal Centrum.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.