Fotogroep Pallieter organiseerde 33ste benevisie

29 okt 2017 - 17:05

Nieuws

Voor de 33ste maal had de ‘Benevisie’ plaats. Het betreft een fotoconfrontatie tussen Vlaanderen en West-Brabant in Nederland. De organisatie was ditmaal toevertrouwd aan de Koninklijke Fotogroep Pallieter. De prijsuitreiking in het Vredeberg en de tentoonstelling in het Vleeshuis van de geselecteerde foto’s, werd vooraf gegaan door een fotorally in de binnenstad.

Bij aanvang van de proclamatie werden de deelnemers en de genodigden in het Vredeberg welkom geheten door Chris Discart, voorzitter van Fotogroep Pallieter. Zij dankte de deelnemers en de leden van de jury. Voor de ‘Benevisie 2017’ werden bijna 1.000 foto’s ingezonden: ruim 500 uit West-Brabant en 420 uit Vlaanderen. De foto’s werden gejureerd door de tegenpartij. Voor Nederland waren dit: Jan Versteeg, Mirjam van Helvoort en Kees van Gils. Voor Vlaanderen: Mark d’Hanens, Frederik Van Dessel en Frans De Bie.

Als voorzitter van de Koninklijke Antwerpse Verbroedering van Fotokringen verwees Jan De Gueldre naar de vele verenigingen die op fotogebied actief zijn in Lier en omgeving. Hij betreurde de terugval van de klassieke fotografie ‘op papier’, ten koste van de digitale fotografie. Bart Zandbergen, voorzitter van de Fotobond Brabant West, feliciteerde eveneens de deelnemers en bedankte op zijn beurt de juryleden en de organisatoren. De fel begeerde wisselbeker Van Deun-Van Erven ging ditmaal naar FotoClub Made uit Nederland.

Uitslagen. Monochrome foto’s Vlaanderen: 1 Joannes Van Uytven, 2 Frederik Van Dessel, 3 Sonja Vander Meulen. Monochrome foto’s Nederland: 1 Jacqueline van Bijnen, 2 Chris van den Diepstraten, 3 Robert van Heumen. Kleurenfoto’s Vlaanderen: 1 José Vereecken, 2 Jef Lemmens, 3 Luc Stalmans. Kleurenfoto’s Nederland: 1 Marjan Bogers, 2 Jacqueline van Bijnen, 3 Mariëlle de Kock. In het Vleeshuis werden 150 foto’s – 75 per land – gedurende twee dagen geëxposeerd.

Tekst:DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.