Fiets- en wandeltochten tegen parkinson

22 jun 2019 - 13:20

Nieuws

Op 7 september wordt in Lier voor de tweede maal een actiedag tegen ‘Son of a Bitch die Parkinson heet’ georganiseerd. Ditmaal staan naast fietstochten voor recreatieve en geoefende fietsers, ook wandelingen op het programma. 50 vrijwillige medewerkers zorgen die dag voor een vlot verloop.

Voor de eerste editie werden vorig jaar 800 deelnemers genoteerd. Zij fietsten vanuit Lier door 14 gemeenten richting Aarschot en terug. Uiteindelijk werd een bedrag van 13.000 euro ingezameld voor het onderzoek in verband met Parkinson aan de Universiteit Antwerpen en voor het Fonds Levenskwaliteit Mettes. Mettes is Maarten Renders (39) die al meerdere jaren aan Parkinson lijdt en met tal van praktische problemen wordt geconfronteerd. Ditmaal staan naast fietstochten van 16, 26, 47, 66 en 91 kilometer richting Noorder-Kempen, ook wandeltochten van 5 en 12 kilometer op het programma.

De deelnemers kunnen tussen 8 en 14 uur vertrekken vanuit de scoutslokalen in de Marnixdreef 28. Ter plaatse is een fietsenparking en een materiaalpost voorzien. De inschrijvingsprijs bedraagt 12 euro voor volwassenen en 7 euro voor -7-jarigen. Hierin zijn de verzekering en een spaghettischotel inbegrepen. De deelnemers kunnen zich laten sponsoren door familieleden, collega’s, buren en vrienden. Voor giften boven de 40 euro wordt via de Koning Boudewijn Stichting een fiscaal attest afgeleverd. Peter van het initiatief is andermaal Adriaan Van den Hoof. Na de aankomst volgt nog flink wat après-fiets-en-wandel-plezier en kan ‘ontstresst’ worden in de cocktailbar.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.