Feestelijke viering van 85 jaar moedige bootvissers

08 aug 2017 - 11:25

Nieuws

De maatschappij van de Koninklijke Moedige Bootvissers bestaat precies 85 jaar. Bij gelegenheid van deze verjaardag hadden grote feestelijkheden plaats op de evenementenweide van het stadspark. Alle activiteiten kenden een ruime belangstelling. De vereniging kan dan ook rekenen op enkele honderden sympathisanten.

De maatschappij werd in 1932 opgericht in Sint-Jonas aan de Werf, om de belangen te verdedigen van de toenmalige palingvissers. Na verloop van tijd evolueerde de vereniging in de richting van toeristische rondvaarten op de Binnennete. De bootvissers beschikken hiervoor over een vloot van 5 elektrisch aangedreven boten en 1 vaartuig op benzine. Voor de rondvaarten kan een beroep gedaan worden op 16 vaarders, die worden bijgestaan door 11 logistieke medewerkers.

Met springkastelen en een schminkstand werd op de feestweide in belangrijke mate aan de kinderen gedacht. De volwassenen konden ondertussen genieten van optredens van de Red Hackle Pipe Band en van de dansgroep Scratch. Op het programma stonden uiteraard rondvaarten en rondritten met de koets. Het geheel werd netjes omkaderd door meerdere foodtrucks. ’s Avonds verplaatste het aandachtspunt zich naar de feesttent, waar werd opgetreden door de Knappe Koppen, Ronny Lee en Pino Baresi. De viering van 85 jaar Koninklijke Moedige Bootvissers krijgt nog een verlengstuk tijdens het weekend van 3 en 4 februari 2018, wanneer in het Vleeshuis een tentoonstelling over de geschiedenis van de vereniging plaats heeft.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.