Feestelijke receptie bij 50-jarig buurthuis

24 mrt 2019 - 20:16

Nieuws

Buurthuis ‘Den Hof’ in de Maasfortbaan bestaat precies 50 jaar. Het feestjaar werd ingezet met een receptie die werd bijgewoond door schepen Rik Pets, buren en vertegenwoordigers van de verenigingen en organisaties die een thuis hebben in ‘Den Hof’.

Omringd door de bestuursleden Marc Kelber, Hubert Mariën en Guido Van der Hallen, werden de talrijke genodigden welkom geheten door voorzitter Guido Cuypers. Hij dankte de vele medewerkers die hun steentje hebben bijgedragen bij de uitbouw en de uitbating van het buurthuis en bij de organisatie van de vele activiteiten voor hun inzet en hulp. Dit jaar volgen nog een barbecue op 4 mei, een mosselsouper op 7 september en een plezante quizavond op 14 december.

Het buurthuis werd in 1969 opgericht op initiatief van enkele buurtbewoners. De buurtbewoners kunnen er terecht voor een gesprek, om een kaartje te leggen, een pintje te drinken en voor sociaal contact. In het buurthuis hospiteren meerdere verenigingen en organisaties. Dit is het geval voor o.m. de buurtvereniging Neetenbeemd, kunstkring Den Hof, Wijngilde Pallieterland, vzw. Goed Gevoel met het Sociaal Restaurant Kome Nete en de Sociale Kruidenier ’t Hofke, de Schaalmodellenclub en SMOVEY (Swing, Move, Smile). Lieve Winand werd bedacht met een bloementuil en voorzitter Guido Cuypers ontving een tekening van ‘Den Hof’ van de gelijknamige kunstkring en geschenken van o.a. Wijngilde Pallieterland.

Tekst: DéBé

Foto’s: DéBé

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.