Feestelijke opening van nieuwe steylaerts-vestiging in Lier

03 sep 2018 - 02:37

Nieuws

In aanwezigheid van ruim 700 genodigden – w.o. de burgemeester van Lier en van Berlaar en tal van professionele partners – werd de nieuwe vestiging met opvallende toonzaal van de NV Steylaerts langs de Aarschotsesteenweg in Lier plechtig ingehuldigd. De werken op de voormalige Coca Cola-site gingen van start in september 2017. De NV Steylaerts investeerde een totaal bedrag van circa 15 miljoen euro.

In zijn welkomstwoord benadrukte CEO Patrick Steylaerts de nauwe banden met Lier, o.m. via de voetbalsport, zijn studiejaren en zijn voorouders. Toen zijn vader Jos omstreeks het midden van de jaren ’50 zijn vrouw José Jacobs leerde kennen, kwam hij in Berlaar terecht. Hier werden steeds de beste contacten met de plaatselijke bevolking en de lokale overheid onderhouden. Schaalvergroting dreef Steylaerts opnieuw naar Lier waar ze zich meteen welkom voelden. Zijn dank ging uit naar iedereen die betrokken was bij de prachtige realisatie.

Steylaerts werd in 1961 opgericht in Berlaar door vader Jos Steylaerts en echtgenote José Jacobs. Marmerbewerking was aanvankelijk de hoofdactiviteit. Al spoedig werd het accent verlegd naar het leveren en plaatsen van tegels en sierschouwen. Vanaf 1965 gebeurde dit onder de naam PVBA Berlaarse Vloerhandel en vanaf 1993 als NV Steylaerts. Toen Patrick en broer Peter 30 jaar geleden in de zaak stapten, was de hoofdactiviteit gericht op de verkoop van tegels. Ondertussen is deze geëvolueerd naar kwalitatieve badkamerrenovaties (‘nummer 1 in badkamerrenovatie’). NV Steylaerts behoort ook tot de absolute top inzake tegelverkoop, met vestigingen in Lier, Temse en Wijnegem. De onderneming telt 90 medewerkers – w.o. 60 uit de Lierse regio – en realiseert een omzet van 30 miljoen euro.

Ook burgemeester Frank Boogaerts, die de transformatie van de gebouwen belangstellend op de voet volgde, benadrukte de nauwe banden met Lier. Uiteraard is het stadsbestuur opgezet met zulk een belangrijke onderneming binnen haar muren. Verder onderstreepte hij het belang van het bedrijfsleven en de KMO’s in het bijzonder voor een stad als Lier. De economische bedrijvigheid zorgt immers voor tewerkstelling, consumptie, welvaart en welzijn. Tot slot noemde hij de groep Steylaerts ‘een schoolvoorbeeld van succesvol Vlaams ondernemerschap’.

De nieuwe toonzaal op ‘de site met een geschiedenis’ is operationeel sinds 30 juli 2018. Het terrein heeft een totale oppervlakte van 36.000 vierkante meter, de magazijnen van 10.000 vierkante meter. Als blikvanger is de toonzaal 2.509 vierkante meter groot en voorzien van authentieke decoratiestukken. Na het officiële gedeelte volgde nog muzikale animatie met Domino en Kid Coco.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.