08 jun 2014 - 14:48

Nieuws

Tijdens het weekend van 21 en 22 juni is het volop feest in Koningshooikt. Zaterdag 21 en zondag 22 juni heeft de jaarlijkse kermis plaats. Zondag gaat deze gepaard met de jaarmarkt en een rommelmarkt.

Al deze activiteiten zijn een initiatief van de dorpsraad onder leiding van voorzitter Frans Dirk. De jaarmarkt is al aan de 37ste editie toe. Medewerking wordt zoals steeds verleend door de marktkramers, de plaatselijke handelaars en verenigingen. De bezoekers zijn welkom vanaf 10 uur en kunnen genieten van het lekkers aan tal van drank- en eetstanden en van heel wat randanimatie. De parking van Van Hool in de Bernard Van Hoolstraat wordt opengsteld voor het publiek. Om 11 uur heeft de traditionele snoepworp aan het gemeentehuis plaats. Kinderen kunne er een leuke prijs mee winnen en zich laten schminken.

De fanfares de Eendracht en de Vrije Burgers zorgen samen met Mike Grondy en The Oneliners voor de muzikale noot. Dezelfde dag wordt ook een rommelmarkt georganiseerd. Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van het uitbreken van de Grote Oorlog, heeft in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Het gezicht van de oorlog 14-18’plaats. De klemtoon wordt gelegd op de 107 Hooiktenaars die meestreden in de hel van de Westhoek. 13 van hen lieten er het leven.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.