Europees label voor hooiktse bedrijfsfotograaf

23 okt 2014 - 13:58

Nieuws

In het Lierse stadhuis overhandigde burgemeester Frank Boogaerts het label van ‘Qualified European Photographer’ aan bedrijfsfotograaf Patrick Verbessem uit Koningshooikt. Bij deze gelegenheid werden toespraken gehouden door Bruno Vetters, voorzitter van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, en door jeugdvriend Peter Cornille.

Volgens Bruno Vetters ‘is het QEP-label zowat de hoogste onderscheiding die een fotograaf op Europees niveau kan behalen. Het label wordt toegekend door een internationale jury van topfotografen en overstijgt de nationale onderscheidingen en kwaliteitslabels. Patrick Verbessem weet uit te blinken in een grote diversiteit van fotografische disciplines.

Volgens jeugdvriend Peter Cornille ‘probeert Patrick Verbessem zowel als bedrijfs-, product- of profielfotograaf, creativiteit te combineren met een streven naar perfectie. Zijn foto’s beantwoorden perfect aan de wensen van de klanten. Zijn honger naar visuele poëzie tracht hij te stillen door het realiseren van sublieme beelden’.

‘Patrick Verbessem gaf zijn carrière pas 4 jaar geleden een totale andere wending, door zich te oriënteren naar de bedrijfsfotografie’, aldus burgemeester Frank Boogaerts. ‘Binnen het jaar werd hij erkend als vakfotograaf, in 2013 kreeg hij de titel van ‘European Photographer’ en in december 2013 deze van ‘Qualified European Photographer’. De ‘Federation of European Professional Photographers’ heeft deze titel ondertussen toegekend aan ruim 400 fotografen uit 22 landen.

Foto: Steven Colin

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.