Emotionele supportersavond in Koningshooikt

11 mei 2018 - 09:37

Nieuws

De avond was al langer aangekondigd, maar kreeg door het faillissement van een club een heel andere dimensie. Enkele honderden supporters tekenden dan ook present in de kantine van KVK Hooikt voor een fanavond met coryfeeën als Eric Van Meir, Fons Dresen, Dré Denul en een delegatie van de kampioenenploeg 1997 met Stanley Menzo, Bart De Roover, Pascal Bovri en Dirk Huysmans.

In zijn welkomstwoord benadrukte Bert Jansen het opzet van het supporterscollectief ‘Lierse voor Altijd’, dat bedoeld is om de grote Lierse-familie te verenigen en de toekomst van de club veilig te stellen. Het eventueel samengaan met een andere club moet beslecht zijn voor 1 juni. De voorkeur gaat daarbij uit naar TSV Lyra, dat net kampioen speelde in 1ste provinciale en opnieuw aantreedt in de nationale voetbalreeksen. De lokale verankering kan zodoende bevestigd worden, ook al zal de emotionaliteit langs beide zijden een belangrijke rol spelen. Bij Lyra, dat ondertussen al een helpende hand reikte aan de jeugdwerking van Lierse, wordt zondagavond een beslissing genomen tijdens een algemene vergadering.

Wie alvast achter het samengaan met Lyra staat, is club-icoon Eric Van Meir. In een vraaggesprek met moderator Raf Willems, verwees hij naar het foutieve beleid van de jongste jaren en naar de wispeltuurigheid van de Egyptische ‘weldoener’. Veel applaus was er voor de legendarische doelman Fons Dresen – die de zaal handig bespeelde -, naar Europees sterkhouder Dré Denul en de delegatie van de kampioenenploeg 1997. De Lierse jeugdproducten Fréderic Frans en Thomas Wils zorgen voor een tussenkomst ‘recht uit het hart’. Vanavond wordt om 20.30 uur in het stadion afscheid genomen van 112 jaar voetbalgeschiedenis, onvergetelijke momenten en een brok ‘passie en traditie’.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.