Eindejaarstentoonstelling bij artisjok

13 nov 2023 - 18:12

Nieuws
Tips4Trips

Tot en met 24 december kan in galerij Artisjok in de Antwerpsestraat 62-64 een bezoek worden gebracht aan de tentoonstelling ‘We are nowhere and it’s now’. ‘Tijd’ is het centrale thema van deze expo, waarbij werk wordt getoond van Ann Eysermans, Esther van Waalwijk en Rein Vanvinckenroye.

Ann Eysermans is componist, performer en conceptueel kunstenaar. In haar werk komen zowel het opzettelijk vertragen van de tijd als gelaagde tijdslagen tot uiting. De werken met de titel ‘Pitruspluis’ worden gemaakt met het witte sponsachtige merg van de Pitrusplant. Verder toont ze krasschilderijen (‘Scratch Paintings’), objecten die een geheim in zich dragen (’Secrets’), verflagen met blauw als zichtbare bovenste laag en dobbelstenen als deel van een configuratie. 7 ingekaderde treinbiljetten kregen de titel ‘Biljet 1ste klas van Kessel naar Lier voor een hond of kat aan de leiband’. De werken ‘we are nowhere and it’s now’ representeren de beleving van het nergens zijn.

Esther van Waalwijk toont drie verschillende soorten werk. Het gaat vooreerst om foto’s gemaakt met een veldcamera uit 1890. Daarnaast pakt ze uit met de fotografische etsen ‘Landscape and Silence’, waarin ze gefascineerd is door het ‘intussen’, zoals dag en nacht, land en zee, leven en dood. Haar installaties ‘Spinning Wheel’ – windmolentjes in aluminium -, zijn zowel een ode aan het ontsnappen aan de kloktijd, als aan het verdwalen in een landschap. In samenwerking met dichter Arnoud Rigter werden de molentjes op een poëtische manier vastgelegd in een boek, dat geprint werd op doorzichtig kalkpapier.

Rein Vanvinckenroye exposeert figuratieve schilderijen over zijn reis naar het denkbeeldige land ‘Vinistan’, evenals tekeningen en aquarellen die hij gedurende 4 jaar elke dag maakte. Een selectie hiervan is representatief voor de maand ‘Monad’. Enkele muziekdoosjes (‘Mementoboxen’) vervolledigen de collectie. De tentoonstelling is vrij te bezoeken op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

Tekst DéBé

Foto Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.