Eindejaarscollecties van de modestudenten van de sask

14 jun 2016 - 11:01

Nieuws

Van 15 tot en met 25 juni kan in het Timmermans-Opsomerhuis aan de Netelaan 4 een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling met eindejaarscollecties van de studenten Mode & Theaterkostuums van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. De tentoonstelling heeft, zoals lerares Sabine Oosterlynck het benadrukt, als thema ‘Facet’ en stelt de wondere wereld van de insecten centraal.

De studenten van het 1ste jaar lieten zich inspireren door het kubisme en maakten gebruik van Tyvek pakken. Ze hebben ook een vormstudie in pitriet ontwikkeld, geïnspireerd op lichaamsdelen. De ‘Play Mode’ studenten tonen hun collecties in al hun facetten.

An COCKX (‘Arana’) koos voor de kruisspin, waarvoor ze een panisch angst heeft. De kruisspin is nuttig, creatief en elegant en maakt als het ware handwerk met haar spinnenwebben. Ze toont fierheid bij het lopen. Reinhilde LENKERS (‘Lapidarius’) vond inspiratie bij de steenhommelprinses die geplaatst wordt in een post-apocalyptische stedelijke omgeving. Haar kleding moet haar beschermen tegen de seizoenen en beklemtoont haar standvastigheid. Ze houdt haar hoofd recht, want ze regeert over haar kolonie. Voor Annick LAMOTE (‘Dragonfly’) stond de wondere wereld van de harige libel model. Ze gebruikt zachte, natuurlijke kleuren, met de nadruk op het felgeel. De bezoeker merkt ook de facetogen en de vleugels, verwerkt in drie silhouetten.

Veerle DE CEULENER (‘De mot erin’) voelt zich gebeten door een specifieke mot, het rode weeskind, een nachtvlinder die floddert als een vleermuis. Enkel bij angst en gevaar spreidt ze haar achtervleugels, waardoor een felle kleur zichtbaar wordt als afschrikmiddel. Om de gedaantewisseling van eitje via rups tot cocon te benadrukken, wordt gewerkt met uiteenlopende materialen. Veerle BROECKX (‘Pyro’) valt terug op de glimworm of het vuurvliegje, een buitenbeentje onder de insecten. Hout wordt gebruikt om de dekschilden weer te geven. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting voor het licht dat de glimwormen uitstralen.

Op 15 juni zijn de modellen van 18 tot 21 uur aanwezig. De tentoonstelling kan verder bezocht worden van woensdag tot zondag van 10 tot 12 en van 13 tot 17 uur en dit tot en met 25 juni. Meer info in verband met de opleiding Mode & Theaterkostuums is te bekomen via tel. 03-488 14 27, sask@lier.be en www.academielier.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.