Eetcafe ‘handelshof’ opent b&b

13 okt 2016 - 18:37

Nieuws

Maandag 14 november heeft de openingsreceptie plaats van de nieuwe Bed&Breakfast ‘Handelshof’ aan het Leopoldplein 45. De uitbaters Dragan Ristic en Nikolina Frkanec hebben de leegstaande verdiepingen boven het eetcafé omgetoverd tot drie prachtige gastenkamers met alle hedendaags comfort.

Het Handelshof aan het station van Lier is een vertrouwd begrip dat kan bogen op een rijke geschiedenis. Het was destijds Pol Coeck die aan het Leopoldplein het gelijknamige café opende en het nadien uitbreidde met een restaurant, een feestzaal en een hotel. Zijn dochter Suzy Coeck heeft het complex samen met Nicole Tibbault vervolgens meerdere jaren uitgebaat. Nadien kwam het in handen van Viviane Van Roosendael en Erik van Asten, tot ze in 2004 hotel ‘Florent’ openden.

De huidige uitbater Dragan Ristic heeft het café overgenomen van de bvba Handelshof in 1996, het eetcafé Handelshof geopend en de zaak in 2002 volledig gerenoveerd. Als laatste stap werden nu de kamers op de leegstaande verdiepingen grondig gerenoveerd. Op de 1ste verdieping bevindt zich een tweepersoonskamer, op de tweede verdieping een familiekamer, evenals een tweede tweepersoonskamer. De familiekamer omvat een afzonderlijke kinderkamer met 2 bedden. Het resultaat mag beslist gezien worden. Alle kamers zijn extra geïsoleerd en voorzien van hedendaagse boxsprings, nieuw meubilair, een sanitaire unit met inloopdouche, lavabo en toilet, een ijskast, een flatscreen TV en internetaansluiting.

De nieuwe B&B werd grondige gecontroleerd door de bevoegde instanties en oké bevonden. In de kamers zijn de noodzakelijke aanwijzingen in 4 talen voorzien. Dragan Ristic, die al bijna 30 jaar in ons land verblijft, heeft de nodige hotelervaring die hij opdeed in het voormalige hotel Handelshof. Nikolina Frkanec woont al 14 jaar in Lier. Wie in de B&B verblijft kan voor de maaltijden terecht in het eetcafé, waar een uitgebreide kaart warme en koude gerechten wordt aangeboden. Op het nabijgelegen Leopoldplein bestaat de mogelijkheid om gratis te parkeren. Dit kan ook op de Tramweglei gedurende maximum 5 uur. Een kamer reserveren kan telefonisch via 03-489 08 03 of 0475-95 04 65 of via e-mail: dragi.san@telenet.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.