Eerste spadesteek voor nieuwe chiroheem in Koningshooikt

06 okt 2016 - 11:50

Nieuws

Samen met groepsleidster Lisa Jennen heeft burgemeester Frank Boogaerts de eerste spade in de grond gestoken voor de bouw van een nieuw chiroheem aan de Mechelbaan in Koningshooikt. De huidige gebouwen van zowel de jongens –Jochiko – als de meisjes – Chiro Lutje – bevinden zich in slechte staat, zodat nieuwbouw en renovatie meer dan noodzakelijk waren.

Bij gelegenheid van de eerste spadesteek werden de genodigden namens het bouwcomité welkom geheten door Dirk Frans. De lokalen werden ruim 40 jaar geleden opgetrokken door Jan Andries en zijn vrienden. Omdat de bestaande situatie niet langer haalbaar was, werden de koppen in de zomer van 2014 bij elkaar gestoken. Enkele maanden later werd het bouwcomité opgericht, met de bedoeling binnen de 4 jaar een nieuw gebouw te realiseren. In een eerste fase wordt een nieuw gebouw met speellokalen, een lokaal voor de leiding, een keuken en een berging voor de meisjes opgetrokken. Zij verhuizen van hun huidige vestiging achter de parochiezaal naar de Mechelbaan. Het is de verwachting dat het nieuwe gebouw in september 2017 in gebruik kan genomen worden. Nadien wordt het jongensheem grondig gerenoveerd en uitgebreid. Zowel de jongens als de meisjes zullen over een afzonderlijk gebouw beschikken, al was het oorspronkelijk de bedoeling oml één groot nieuw gebouw op te trekken.

Naast het bouwcomité tracht het fondsencomité via diverse activiteiten de nodige gelden te verzamelen. De totale kostprijs wordt op 350.000 euro geraamd. Dirk Frans bedankte de stad die een subsidie van 52.000 euro toekent. Momenteel wordt met de stad onderhandeld om bovendien een lening van 200.000 euro toe te kennen. De chiro zelf zou dan 100.000 euro moeten ophoesten. Iedereen kan een steentje bijdragen tot de realisatie van het project, door te helpen bij de bouw, materialen aan te leveren of een fiscaal aftrekbare gift te doen. Na de eerste spadesteek werd op het succes van de onderneming geklonken met een Zwijntjesaperitief en een Jutskoekske. Op 9 oktober houdt de chiro een opendeurdag in het Koningshof en op 27 november volgt een eetdag.

Foto’s : RVDB en LVDL (Schepen Ivo Andries, 40 jaar later na vader, Jan Andries)

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.