Een pluim voor verdienstelijke vrijwilligers

08 mrt 2015 - 17:27

Nieuws

Als afsluiter van de week van de vrijwilligers die dit jaar in het teken stond van het thema ‘Je wereld groeit met vrijwilligerswerk’, werden de verdienstelijke vrijwilligers in het stadhuis ontvangen. Ze werden toegesproken door burgemeester Frank Boogaerts, OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten en voorzitter van de koepel voor cultuurbeleid Pol Van Steenkiste. Uit handen van schepen Ivo Andries mochten ze een oorkonde ontvangen.

Volgens burgemeester Frank Boogaerts telt Vlaanderen 900.000 vrijwilligers. Vrijwilligers hebben een wezenlijke inbreng op cultureel en sportief vlak en in vele andere sectoren, zoals de bibliotheek, belangrijke evenementen en op sociaal gebied. Hun inzet is ontzettend belangrijk. Ze verdienen dan ook de waardering van de stad en het OCMW.

OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten benadrukte het belang van vrijwilligers in de sociale sector. Ze vervullen een vitale rol in o.m. de dienstencentra, het woonzorgcentrum, de minder mobiele centrale e.d.m. Voorzitter van de koepel voor cultuurbeleid Pol Van Steenkiste opende zijn toespraak met een realistisch beeld van de maatschappij, die in belangrijke mate bestaat uit een netwerk van verenigingen die voor een solide ruggengraat zorgen. Het zijn de geëngageerde en idealistische vrijwilligers die deze verenigingen mogelijk maken.

In Lier zijn 150 verenigingen bij de cultuurraad aangesloten. Bovendien zijn ook de sportraad, de jeugdraad, de seniorenraad, de milieuraad, de economieraad, de wereldraad en de adviesraad voor toegankelijkheid actief. Op voordracht van de koepel werden 2 personen en een team van vrijwilligers als verdienstelijke figuur voorgedragen. Willem Hermans heeft de wijkwerking van Zevenbergen nieuw leven ingeblazen. Francine Meuris maakt zich opvallende verdienstelijk in het leescafé. De groep Wim Boschmans, Julien Cannaerts, Hugio De Bot, Dirk de Pillecijn, Wim Govaerts, Nadine Janssen, André Van den Broeck, Stijn Van den Bulck en Bert Van Goidsenhoven zorgde voor een zin volle herdenking van W.O. I.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.