Economic impact award voor van hool

20 sep 2014 - 21:44

Nieuws

In het bioscoopcomplex Utopolis in Mechelen werd de ‘Economic Impact Award’ door burgemeester Frank Boogaerts overhandigd aan Filip Van Hool, CEO van het gelijknamige bedrijf uit Koningshooikt. De ‘award’ voor economische verdienste in de ruime Mechelse regio, werd toegekend op initiatief van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.

De firma Van Hool werd opgericht in 1947 en is al meerdere decennia één van de grootste werkgevers uit de Mechelse regio. Van Hool telt vandaag 4.500 medewerkers, voornamelijk uit de onmiddellijke omgeving en heeft productievestigingen In Koningshooikt, Bree en Skopje in Macedonië. Bij Van Hool zijn 130 verschillende beroepen actief.

Omdat lassen een knelpuntenberoep is, heeft het bedrijf een eigen lasschool die nauw samenwerkt met technische scholen uit de omgeving. Voor de toelevering van subcomponenten zorgt Van Hool ook onrechtstreeks voor talrijke jobs. Burgemeester Frank Boogaerts was fier de onderscheiding te mogen overhandigen. ‘Van Hool is een wereldspeler. Het is een hele eer om dergelijk bedrijf op ons grondgebied te mogen hebben’.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.