Duizend kilometer levert 1.500 euro op

19 jun 2016 - 16:37

Nieuws

Tijdens een uitgebreid ontbijtbuffet in ‘Bar Muza’ heeft Louis Beirinckx een cheque van 1.500 euro overhandigd aan Dr. Ann Van de Velde en een delegatie van de dienst Oncologie van het H.-Hartziekenhuis Lier. Het bedrag vertegenwoordigt de opbrengst van de 1.000 kilometer van Lier, die hij als (ex)kankerpatiënt organiseerde en waaraan een twintigtal randonneurs of lange afstand-fietsers deelnamen.

10 jaar geleden werd bij Louis Beirinckx kanker vastgesteld. Na de uitstekende behandeling en verzorging die hij genoot op de dienst Oncologie van het H.-Hartziekenhuis, vond hij dat hij voor zijn ‘weldoeners’ iets mocht terug doen en dus organiseerde hij de 1.000 kilometer van Lier. Hij vond gehoor bij zo’n 20 randonneurs uit Engeland, Nederland, Spanje en diverse plaatsen uit eigen land zoals Brussel, Asse, la Louvière, Gent, Herentals, Waver, Leuven, Nijlen, Mechelen, Lommel en Meer. De eerste dag fietsten ze via het Waasland richting de kust, de tweede dag richting Rotterdam en de derde dag via de Limburgse mijnstreek en de Kempen. Per dag stond zo’n 360 kilometer op de teller, die werd afgewerkt aan een gemiddelde van 15 kilometer per uur. Wie het wou kon overnachten in het jeugdhostel ‘Bed Muzet’.

Na de overhandiging van de cheque, ontvingen volgende aanwezige deelnemers een medaille: Patrice Martin, Alain Darville, Frank Steenput, Dirk Willems, Marcel Fieremans, Frans Boeckx, Bernard Stouffe, Antonio Moreno, Andy Claeskens, Stijn Muyldermans, René Kruidenier, Marc De Coninck, Jan Geerts, Ludovic Bosch, Bart Verhoeven en Louis De Vos. Stuart Hufton en Stephen Rogers uit het Engelse Derby waren al huiswaarts vertrokken. De cheque van 1.500 euro werd in dank aanvaard door Dr. Ann Van de Velde. Het bedrag wordt aangewend voor de aankoop van boeken voor de patiënten-bibliotheek, in het kader van hetlmutsenproject en voor de inrichting van een ontspannings- en ontmoetingsavond voor de patiënten.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.