Dubbele bekerwinst voor vc smash Lier

01 jun 2013 - 18:15

Nieuws

Bestuursleden, supporters en sympathisanten van VC Smash Lier kunnen met voldoening terugblikken op het voorbije seizoen. Nadat de heren 1ste gewestelijke de kampioenstitel behaalden, wonnen zowel de dames als de heren de beker van het gewest Antwerpen.

Volleybalclub Smash Lier is ondertussen 8 jaar actief. De club is in 2005 ontstaan als gevolg van de fusie tussen VC Lier en VC Daewoo. VC Lier telde meerdere seniorenploegen; VC Daewoo kon prat gaan op een voorbeeldige jeugdwerking. De fusieclub heeft sindsdien een opmerkelijk parcours afgelegd, meerdere titels behaald, bekers gewonnen en promoties afgedwongen. Vandaag treden ruim 160 leden in competitie aan. Eigen jeugdspelers hebben ruime doorgroeimogelijkheden. Wie graag eerder toevallig een balletje slaat, vindt beslist zijn gading in de recreatieploeg, terwijl de allerkleinsten zich kunnen uitleven via de speeltuinwerking.

Na een spannende competitie kroonden de heren van VC Smash Lier 2 zich tot kampioen in 1ste gewestelijke. De clubgenoten van VC Smash 1 moesten zich tevreden stellen met de 7de plaats. De dames eindigden respectievelijk op een 4de (3de gewestelijke A), een 6de (2de gewestelijke), een 8ste (1ste afdeling AVVV) en een 9de (2de provinciale A) plaats.

Voor de tweede opeenvolgende maal wonnen de dames in sportpark ‘De Zeurt’ in Schoten de beker van het gewest Antwerpen voor provinciale teams. Na een sfeervolle finale klopten ze WEK Loenhout met 3-1. Volgens coach Georges Van Krunkelveldt ‘was de start niet zo denderend’. Toch liep VC Smash Lier via 26-24 en 25-21 uit tot 2-0. De derde set werd met 22-25 door WEK Loenhout gewonnen. Tijdens de laatste set vond VC Smash het juiste ritme terug en werd via een 25-22 setstand de 3-1 einduitslag opgetekend. Voor de dames betekende deze overwinning een mooi einde van een knap seizoen, waarin de overstap van 3de naar 2de provinciale vlot verteerd werd. Met als setstanden 20-25, 17-25 en 14-25 klopten de heren 1ste gewestelijke in de bekerfinale van het gewest Antwerpen, die betwist werd in sporthal ‘de Vrijhals’ te Breendonk-Puurs, op hun beurt VC M. Siks Blaasveld met 0-3.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.