Drukbezochte opendeurdag in h.-Hartziekenhuis

20 mrt 2018 - 14:18

Nieuws

Naar aanleiding van de Dag van de Zorg hield het H.-Hartziekenhuis een drukbezochte opendeurdag. De bijzonder talrijke bezoekers werden welkom geheten door zo’n 150 medewerkers, die hen een blik gunden achter de schermen op plaatsen die normaliter – tenzij als patiënt – niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Tijdens de opendeurdag werd duidelijk aangetoond welke metamorfose het ziekenhuis de voorbije jaren heeft ondergaan. Zo werden de materniteit en de verloskamer, de endoscopieruimte, de polikliniek, de inkomhal en de pijnkliniek grondig vernieuwd. Flink wat aandacht ging uit naar het operatiekwartier waar 4 operatiezalen werden opengesteld, de dienst spoedgevallen en naar het labo, waar een filmpje werd getoond over de weg die een bloedstaal aflegt. Zowel voor volwassenen als voor kinderen waren diverse doe-activiteiten voorzien. Bij hun aankomst ontvingen de bezoekers een grondplan om hun weg onder begeleiding of op eigen houtje verder te zetten. Bij het verlaten van het ziekenhuis kregen ze een goed gevulde goodiebag mee.

Tijdens de opendeurdag was ook een VIP-rondleiding voorzien. Burgemeester Frank Boogaerts wees vooraf op het belang van het ziekenhuis met de 1.100 medewerkers, 130 artsen, 60 vrijwilligers en 30.000 opnames per jaar, voor de ruime regio. Verder benadrukte hij de recente vernieuwingen en blikte hij vooruit naar de toekomst. Zo worden gesprekken gevoerd over een mogelijke kaderovereenkomst met de ziekenhuizen van Bonheiden, Mechelen en Vilvoorde, wordt gewerkt aan de digitalisering van de patiëntendossiers, wordt het aanbod van specialismen uitgebreid en wordt de start gegeven voor het masterplan, bedoeld om het ziekenhuis de komende10 jaar volledig te vernieuwen.

Tekst: DéBé

Foto’s, Walter Verhoeven

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.