Dirk frans krijgt prominente plaats op n-va-lijst

14 jan 2018 - 11:44

Nieuws

De lokale afdeling van de N-VA draagt Koningshooikt hoog in het vaandel. Zo werd tijdens de nieuwjaarsreceptie aangekondigd dat Dirk Frans, voorzitter van de Dorpsraad Koningshooikt, een prominente plaats krijgt op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Betrokkene is 40 jaar, actief als zelfstandige en woont sinds zijn 6de in de Lierse deelgemeente.

Volgens Dirk Frans gaat het om een zeer bewuste keuze. ‘Van thuis uit heb ik meegekregen dat je je moet engageren voor de gemeenschap waarvan je deel uitmaakt. Dit was ook mijn motivatie als voorzitter van de Dorpsraad. Op mijn beurt tracht ik die instelling door te geven aan mijn kinderen. Voor de Dorpsraad werd ik voorgedragen door een vroeger lid. Een goed jaar later werd ik door omstandigheden plots voorzitter. Hierin ben ik met de steun van een goed team, zeer snel gegroeid. Gaandeweg zijn de banden met het stadsbestuur er gekomen. Nu wil ik de stap zetten naar een politieke partij die door concrete beleidsmaatregelen Koningshooikt als volwaardig dorp erkent en verfraait’.

Burgemeester Frank Boogaerts wijst er op ‘dat het huidige stadsbestuur Koningshooikt inderdaad als een volwaardige dorp behandelt. Voor het eerst sinds de fusie wordt in Hooikt een eigen nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Als burgemeester houd ik er opnieuw zituren, wat een blijk is van respect. Daarnaast zijn er de niet te miskennen investeringen. Met de Dorpsraad hebben we steeds goed samengewerkt’.

Volgens afdelingsvoorzitter Piet de Zaeger ‘bewijst de N-VA met Annemie Goris op de tweede plaats dat ze electoraal groot belang hecht aan Koningshooikt. Als prille veertiger staat Dirk Frans voor de verjonging binnen de N-VA’.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.