Dienstencentrum het schoppeke "zwaait de deuren wagenwijd open"

01 jun 2018 - 18:13

Nieuws

Maandag 4 juni beginnen de activiteiten in het fonkelnieuwe dienstencentrum aan de Kanunnik Davidlaan op de plek waar het oude woonzorgcentrum Paradijs stond.

Het Schoppeke is, net als dienstencentrum De Waaier in Koningshooikt en De Rosmolen aan de Pettendonk, open van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur en woensdag van 9.30 tot 12 uur .Op de kalender van de komende maanden staan onder meer fietsen met de hometrainer, stoelturnen, bloeddrukmeting, kleuren voor volwassenen, oikido yoga en internetcafé”, zegt OCMW-voorzitter Marleen VanderpoortenOmdat het aanbod niet in enkele zinnen te vatten is, bundelt het OCMW alle activiteiten voortaan in een overzichtelijke kalender. Die verschijnt vier keer per jaar. De eerste editie met een overzicht van de activiteiten tot eind augustus is beschikbaar in de dienstencentra, het Sociaal Huis en de bibliotheek.

In alle dienstencentra kan je genieten van een driegangenmenu met soep, hoofdgerecht en dessert voor 6 of 7 € bereid door het sociaal restaurant Komt Nete en WZC Paradijs. Er is keuze tussen 2 hoofdgerechten . Voorwaarde is wel dat er minimum 24 uur vooraf gereserveerd wordt. Het Schoppeke is het enige dienstencentrum waar elke middag een warmtemaaltijd wordt aangeboden. In de andere antennepunten is dat één dag per week.

“ Nieuw vanaf volgende week is ook dat wie niet beschikt over eigen vervoer, moeilijk te been is en niet meer het openbaar vervoer kan nemen, met een busje naar de dienstencentra kan. Het busje toert dagelijks op vaste momenten langs de dienstencentra, wijkhuizen en parkings”, aldus Marleen Vanderpoorten.

Naar aanleiding van de opening van Het Schoppeke zet de stad alle dienstencentra nog eens extra in de kijker. Daarom is het vandaag , vrijdag 1 juni , open dag in de vijf dienstencentra. Tussen 10 en 16u is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. Meer nog, wie wil, kan met een minibus een gratis trip maken langs de dienstencentra. U kiest zelf wanneer en aan welk dienstencentrum u op- en afstapt. En overal ligt een gratis verwelkoming klaar.

Tekst: LR

Foto’s RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.