Diamanten huwelijkspaar in zagerijstraat

27 jul 2017 - 12:22

Nieuws

Pieter Van Loy (88) en José Peeters (87) uit de Zagerijstraat vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Pieter is afkomstig van Herentals, José van Sint-Jansteen in Nederland. Ze leerden elkaar op jonge leeftijd kennen op een Vlaamse kermis in Pulderbos. Voor ze in het huwelijk traden hebben ze ruim 500 brieven aan elkaar geschreven.

Pieter heeft 45 jaar lang gewerkt bij de RTT en is daar ook op pensioen gegaan. In zijn vrije tijd was hij een echte duizendpoot. Hij was voorzitter van de KVG, de KAJ, de KWB en de parochie en secretaris van de bond van gepensioneerden. Als treinbegeleider vergezelde hij vele jaren zieken en mensen met een beperking op bedevaart naar Lourdes. Hij ontving trouwens het gouden kruis uit handen van bisschop Johan Bonny. José was 8 jaar lang werkzaam bij de firma Herzfeld aan het Leopoldplein waar ze handtassen maakte. Om gezondheidsredenen heeft ze deze opdracht moeten stopzetten.

Na haar ziekte was ze als vrijwilligster verbonden aan de dienst couveuse in de kliniek. Ze kreeg de smaak te pakken, ging opnieuw studeren en behaalde het diploma bejaardenzorg en wondzorg. De daaropvolgende jaren werd ze in vast dienstverband aangeworven in het Sint-Elisabethziekenhuis in Lier. Ook José was in haar vrije tijd een bezige bij. Zo volgde ze notenleer, zang, dictie en voordracht voor volwassenen. Ze richtte zelfs een zangkoor op met 21 personen, die huwelijken en bejaardenfeesten opluisterden. Zij was 11 jaar lang voorzitter van de KAV en ging ook 46 jaar mee naar Lourdes. Het echtpaar reisde bovendien naar Finland, Spanje, Portugal, Frankrijk en Israël. Thuis kregen ze het bezoek van schepen Rik Pets, die een medaille van het koningspaar overhandigde.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.