Diamanten huwelijksjubileum in Lier

15 apr 2015 - 11:59

Nieuws

Aimé Verhelst (82) en Odette Schoonackers (84) uit de Nieuwpoortstraat vierden hun 60-jarig huwelijksjubileum. Schepen Rik Pets overhandigde hen aan huis een oorkonde van het hof en de traditionele centrumbonnen namens de stad.

Odette Schoonackers werd op 20 september 1930 geboren in het Noord-Franse dorpje Bremes (Pas de Calais). Haar moeder was Franse, haar vader Belg. Tot haar 16de woonde ze in Frankrijk, waarna ze verhuisde naar Eeklo. Aimé Verhelst werd op 8 september 18932 in Oostende geboren en trok nadien eveneens naar Eeklo. Daar ontmoetten ze elkaar in 1951 tijdens een feestje.

Aimé was sinds september 1948 bij het leger. Gedurende twee jaar volgde hij de cursussen voor kandidaat-onderofficier te Visé en te Maaseik. In 1952 slaagde hij in het toelatingsexamen voor de Koninklijke Militaire School. In 1954 werd hij onder-luitenant. Gedurende zijn opleiding tot pelotonscommandant in de infanterieschool te Aarlen, huwde hij op 12 april 1955 met Odette. Vanaf toen volgde een ganse reeks verhuizingen met Odette en de kinderen – zoon Luc en dochter Karline – naar Siegen, Brussel,L leopoldburg, Roosdaal, Camberley in het Verenigd Koninkrijk, Soest, Weiden en Mönchengladbach.

Aimé Verhelst was commandant van het bataljon bevrijding en van de 4de pantserinfanterie-brigade en stafchef van de 1set divisie te Verviers en van de Binnenlandse Strijdkrachten te Tervuren. Op 26 maart 1988 werd hij benoemd tot generaal-majoor. Hij werd generaal-adjunct van het 1 BE-Corps te Weiden en generaal-adjunct op het Hoofdkwartier van de Legergroep Noord van de NAVO. Op 1 oktober 1991 werd hij op rust gesteld.

Na zijn pensionnering volgde hij teken- en schilderlessen aan de kunstacademie van Anderlecht en Liedekerke en was hij gedurende enkele jaren lid van de schildersclub van den Bril. Odette zorgde voor de huishouding en voor de opvoeding van de kinderen. Ze deed aan yoga en hield van kleren maken. Vroeger trokken ze met de tent en de caravan op reis door heel de Europa. Tot voor 5 jaar maakten ze in Oostenrijk nog lange wandeltochten in de sneeuw. Het jubilerende echtpaar heeft 5 kleinkinderen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.