Definitieve herstelling voor kapucijnenvest

09 apr 2014 - 19:46

Nieuws

Aannemer Huijbrechts Infra NV heeft een voorstel ingediend om de weerkerende problemen met de loskomende kasseien op het einde van de Kapucijnenvest aan de aansluiting met de Begijnhofstraat definitief te herstellen. De werken vertegenwoordigen een kostenplaatje van 3.660,25 euro.

De desbetreffende strook vormt een blijkbaar onoplosbaar probleem. Nadat de aannemer in september 2013 in gebreke werd gesteld, werden einde november 2013 herstellingswerken uitgevoerd. Kort nadien volgden de eerste meldingen over opnieuw losgekomen kasseien.

Na meerdere opeenvolgende herstellingen werd aan de aannemer gevraagd om een definitief voorstel uit te werken. Het jongste voorstel betreft het uitbreken van de kasseien, het weghalen van de straatlaag, het leveren van stevige stabilisatie, het herleggen van de gezaagde stenen en dicht gieten van de voegen met een elastische voegmortel.

Voor de uitvoering van deze werkzaamheden worden tot 4 werkdagen voorzien. De uithardingstijd bedraagt 3 tot 4 weken. De werken zullen plaatshebben van 5 tot en met 30 mei, op voorwaarde dat de nutswerken aan de brug van de Mechelsesteenwge voltooid zijn. In afwachting van de definitieve herstelling werden rijplaten in kunststof met hoge antislip kwaliteiten gelegd.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.