Debuutroman van jef verscuren

08 jan 2015 - 14:31

Nieuws

‘Een Reconstructie’ is de titel van de debuutroman van Jef Verscuren. Het betreft een fictieve, doch fascinerende familiegeschiedenis. Het boek wordt uitgegeven door Boekscout.nl, een uitgevrij in de printing-on-demand markt.

Jef Verscuren werd in 1948 in Itegem als vijfde in een gezin van tien kinderen geboren. Thuis werden heel wat verhalen verteld en zorgden de grootouders voor uitgebreide familiegeschiedenissen. Sinds zijn huwelijk in 1947 woont hij in Lier. Jef was 40 jaar lang ambtenaar bij het Ministerie van Financiën, waar hij zich vooral bezig hield met erfeniskwesties en successierechten. Genealogie is hem dan ook niet vreemd. Hij is ook een fervente wandelaar die in 2001 nog naar Santiago de Compostela stapte. Bovendien is hij veel met taal bezig: lezen, schrijven en vertellen.

Vanaf 2006 volgde hij aan de Lierse Academie voor Muziek, Woord en Dans een schrijfcursus en sinds vorig jaar ook een vertelcursus. Ondertussen had hij al honderden bladzijden tekst uitgeschreven. Aan de academie rijpte het idee om het manuscript tot een boek te verwerken en hierin zijn interesses, angsten en wensen te bundelen. De fictieve familiegeschiedenis start in 1966. Na een incident op school praat de 18-jarige Pieter om de twee weken met Dokter Macka. Omdat hij zo moeilijk uit zijn woorden komt, begint hij op diens aanraden aan een gedachtenboek. Hij vraagt zich hierin af of hij werkelijk 5 jaar te laat is geboren en vanwaar zijn fascinatie voor oorlogen en kerkhoven komt.

Op zoek naar de dramatische gebeurtenissen in zijn familie en de geheimen hierachter geraakt hij helemaal uit balans. Dan zet de auteur de stap naar 1992, wanneer Pieter en zijn neef Frans naar Compostela stappen. Door de ervaringen onderweg, duiken de spoken uit het verleden terug op. Maar wie is Pieter eigenlijk? Is hij de teruggekeerde oom die omkwam bij een spoorwegramp? Kan Bérénice, die de twee neven onderweg ontmoeten, Pieter van zijn demonen verlossen? Het eerste deel speelt zich af op de grens van de Zuiderkempen en het Hageland, tussen Lier en Aarschot. Deel twee situeert zich hoofdzakelijk in Zuid-Frankrijk en Spanje.

De debuutroman ‘Een Reconstructie’ is te koop via de website van Boekscout (www.boekscout.nl) en in de erkende boekhandel. Het telt 298 pagina’s en kost 20,95 euro.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.