De vleeshal tegen de vlakte

23 sep 2014 - 21:11

Nieuws

Met het slopen van het populaire volkscafé ‘de Vleeshal’ en de twee aanpalende, leegstaande panden heeft de omgeving van de Leuvensepoort een heel ander uitzicht gekregen. Op de vrijgekomen ruimte plant de stad een bloemenweide aan te leggen.

Café ‘de Vleeshal’ werd enkele jaren na wereldoorlog II geopend door Jules Teurfs en zijn echtgenote Maria Verachten. De naam van het café verwees naar de slachterij die Jules toen had. Tot in 2012 werd het drukbezochte volkscafé open gehouden door de kinderen Julia, Francine en Gaston en de schoonzussen Jenny en Maria.

De sloopwerken werden uitgevoerd door de firma Meulders uit Heist-op-den-Berg. Door de verkoop vanb de bakstenen brengt het karwei de stad nog ruim 14.000 euro op. Op de vrijgekomen ruimte gaat de stad als groene overgang tussen de Sionsvest en de Leuvense vest als voorlopige invulling een bloemenweide aanleggen. Later komt er mogelijk een nieuwe bebouwing.

Gelet op de ontwikkeling van de Sionsite – waar 116 woningen en appartementen komen – geeft buurtwerking Het Looks de voorkeur aan een tijdelijke parking. Overdag kunnen de handelaars van de Berlarij hier hun nut uit halen en ’s avonds worden bijkomende parkeerplaatsen beschikbaar gesteld voor de wijkbewoners. Volgens schepen Bert Wollants is er ruimte voor 18 parkereplaatsen, waarvan er verplicht 5 moeten voorbehouden worden voor minder-validen. De aanleg van de parking zou 50.000 euro kosten en dit voor een periode van 2 tot 3 jaar.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.