De toekomstige fiets- en wandelbrug aan de sionsite

07 mrt 2016 - 15:07

Nieuws

Het stedelijk ontwikkelingsbedrijf van de stad Lier heeft THV Herbosch-Kiere met als ontwerper het studiebureau Ney & Partners aangesteld voor het ontwerp en de bouw van de fiets-en wandelbrug tussen de Sionsite en het natuurgebied van Nazareth. De bouw van de brug zal 6 maanden duren. De aanvang van de werken is voorzien in het voorjaar 2017.

De fiets- en wandelbrug moet de Sionsite met de vallei van de Kleine Nete en het natuurgebied van Nazareth verbinden. De nieuwe brug komt in het verlengde van de centrale as ter hoogte van het toegangsportiek van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. Het ontwerp voorziet een ‘tuibrug’ met een centrale structuur en een ruimte bepalend element aan de zijde van het natuurgebied, waardoor de centrale as wordt versterkt. De hoofdbalk en de mast vormen samen een sculpturaal geheel. Door de centrale structuur wordt het brugdek in twee delen gescheiden. Elk deel krijgt een nuttige breedte van 2,70 meter, zodat fietsers en voetgangers op een comfortabele manier kunnen passeren.

Op de centrale draagstrictuur worden zitbanken voorzien, waardoor de brug ook een verblijfsplek wordt. ‘Met deze brug kunnen fietsers en voetgangers vlot vanuit de stad naar het natuurgebied in de vallei van de Kleine Nete’, stelt Bert Wollants, voorzitter van SOLag en schepen van mobiliteit. ‘Zodoende wordt de stad, de groene ruimte en het water dichter bij elkaar gebracht’. De structuur wordt uitgevoerd in staal dat zal geschilderd worden in een groentint, die refereert naar het groen van het natuurgebied. Het brugdek zal worden uitgevoerd met eiken planken, voorzien van groeven die met Polyurethaanhars gevuld worden, om ook de toegankelijkheid bij nat weer te garanderen zonder uitschuivers. De leuningen worden voorzien in ene licht roestvrijstalen net gespannen tussen roestvrijstalen buizen.

Foto’s: N&P

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.