‘de passie’ brengt 10.000 bezoekers naar Lier

05 okt 2017 - 10:44

Nieuws

Zaterdag 24 maart 2018 wordt om 20 uur op de Grote Markt ‘De Passie’ opgevoerd. Dit multimediaal spektakel met muziek, toneel en projecties, handelt over de laatste dagen van Jezus en zijn leerlingen. ‘De Passie’ wordt opgevoerd door meerdere bekende Vlamingen en lokale talenten. De voorstelling kan bijgewoond worden door bijna 10.000 toeschouwers en via TV gevolg worden door een half miljoen kijkers.

‘De Passie’ werd reeds opgevoerd in Merchtem in 2014 en in Ieper in 2016. Het is een verhaal over vriendschap, macht, verraad en verzoening, lijden en opoffering, zwakte, idealisme, afkeer en ongeloof, liefde, dood en verdriet, nieuw leven en hoop. Het initiatief gaat uit van vicaris Wim Selderslaghs, Kaatje De Meester, Filip Ceulemans en Anke Mertens. Als aanloop naar ‘De Passie’ wordt het Passiekruis vanaf aswoensdag door jongeren vanuit Ieper naar Lier gedragen, waar het aankomt op 23 maart. Ieder weekend hebben op de plaatsen van aankomst activiteiten plaats. Er worden ook lessenpakketten ontwikkeld voor jeugdbewegingen en jongerenpastoraal. De dag van de opvoering heeft om 17 uur in de Sint-Gummaruskerk de Palmviering plaats die wordt gecelebreerd door Mgr. Johan Bonny.

Johan De Paepe verzorgt het scenario en staat in voor de regie. ‘Ik moest het juiste evenwicht vinden tussen religie, filosofie en spektakel. ‘De Passie’ is een afwisseling van filosofische, bijna poëtische momenten, beklijvende gebeurtenissen en de nodige humor, van luchtigheid, droefheid en ernst. Het spektakel reikt verder dan de Bijbel, handelt over menselijke waarden en is een verhaal dat blijft boeien, gelovig of niet’. De hoofdrollen worden vertolkt door bekende Vlamingen en semi-professionals. Pieter Jan De Paepe speelt de rol van Jezus, Ann Pira deze van zijn moeder en Free Soufria deze van Maria Magdalena. Dries de Bakker is Petrus, Mark Tijsmans Judas, Door Van Boeckel Kajafas en Jos Dom Pilatus. Katrien De Becker fungeert als verteller.

‘De Passie’ wordt zaterdag 24 maart 2018 opgevoerd van 20 tot 21.30 uur op de Grote Markt. 8.000 staanplaatsen en voorbehouden plaatsen voor rolstoelgebruikers, 1.100 tribuneplaatsen kosten 25 euro per persoon. Deze plaatsen kunnen gereserveerd worden via info@depassie.be. Vanuit gans Vlaanderen wordt busvervoer voorzien. Meer info is terug te vinden via www.depassie.be. Bakker Johan Hendrickx voorziet speciale Passiekoekjes, die vanaf januari te bekomen zijn in de bakkerij in de Antwerpsestraat. Volgens pastoor-deken Jan Verheyen heeft het spektakel een bijzondere betekenis voor de stad, de parochiegemeenschappen en de pastorale éénheid. Volgens burgemeester Frank Boogaerts draagt ‘De Passie’ bij tot de uitstraling van de stad, komt heel wat Liers talent aan bod en staat het stadsbestuur achter het initiatief.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.