'de kaai' biedt zorg op maat

21 jun 2018 - 20:23

Nieuws

Binnen het woonzorgcentrum Paradijs zorgt afdeling “De Kaai” specifiek voor opvang en begeleiding van personen met dementie. Met het ouder worden neemt het aantal patiënten met dementie toe. De komende jaren zal dat aantal exponentieel stijgen, tot een verdubbeling in 2050. Nu zijn al 4 op 10 bewoners in WZC Paradijs mensen met dementie.

“Om hun zorg nog meer af te stemmen op hun behoeften en om de huiselijke sfeer te verhogen heeft het woonzorgcentrum een project uitgewerkt met een reeks aanpassingen. Een voelmuur, themahoekjes en muren met voor hen herkenbare accenten, maken dat de bewoners zich meer thuis voelen. Door de knusse aankleding nodigen het terras en de veranda nog meer uit om er te vertoeven” , vertelt OCMW voorzitter Marleen Vanderpoorten.

Tijdens de dag krijgen de bewoners ook meer activiteiten aangepast aan hun ervaringen .Het zorgplan wordt aangepast aan hun individuele dagritme. Bewoners kunnen in kleine groepen de maaltijden gebruiken, wat voor rust zorgt. Zij kunnen hiervoor op hulp rekenen, volgens hun behoeften. Op De Kaai kunnen bewoners vaker in de leefruimte verblijven waar toezicht is, zodat de vrijheidsbeperkende maatregelen minder nodig zijn.

De ‘klassieke’ indeling op deze afdeling verdwijnt hierdoor geleidelijk aan.

Tekst: LR Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.