‘de caje’ nieuwe reus van ’t looks

14 sep 2015 - 13:41

Nieuws

Voor de vierde maal werd met het ‘Looks Oep z’n Leukst’ een buurtfestival georganiseerd. Het leukste moment van de tweedaagse was ongetwijfeld de onthulling van de nieuwe reus van de wijk ‘de Caje’, ere-burger van de stad en voetbalmonument. Jan Ceulemans was in hoogsteigen persoon aanwezig om dit historisch moment bij te wonen.

Zaterdag werd op het podium aan het Kluzeplein opgetreden door vijf bands: Sans Gene, Fata Murgana, De Schorre, Inglourius Bastards en Xzent. Zondag werd in verschillende straten van de wijk ene rommelmarkt gehouden. Andermaal werd op het Kluizeplein opgetreden door tal van muzikanten en artiesten. Het hoogtepunt van de tweedaagse was ongetwijfeld de onthulling van de nieuwe reus, wat in aanwezigheid van de Lierse Keersters, trommelaars en Spaanse Flamenco-danseressen,, aanleiding gaf tot een heus volksfeest. Het idee om een reus te maken ontstond volgens Dominic Van Oosterwyck, voorzitter van het buurtcomité, zo’n drie jaar geleden.

Meteen werd gedacht aan Jan Ceulemans, die in de wijk geboren werd en er opgroeide. Op basis van foto’s van de toen 35-jarige Caje werd het hoofd gemaakt door Dirk Van de Velde, Jeannine Vriens en Domicic Van Oosterwyck. De bijpassende Rode Duivels-tenue is van de hand van Sylvie Stuyck en Natascha Poncin. De Caje vond het een hele eer om nu ook las reus vereeuwigd te worden. Hij toonde zich uiterst tevreden met het natuurgetrouwe resultaat en nam graag het peterschap waar. Na de plechtigheid werd nog menig Slijperke – het biertje van de wijk – gedronken en verder genoten van de optredens. De Big band van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans zorgde voor een gepast orgelpunt.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.