Davidsfondsbestuur bezoekt huis van oscar

05 mrt 2018 - 22:26

Nieuws

Zaterdag 3 maart brachten bestuursleden van het Davidsfonds provincie Antwerpen samen met hun partner een bezoek aan het Huis van Oscar. Het prachtige Liers privé museum was het reisdoel van hun jaarlijkse uitstap.

Alvast wat de Erfgoedtuin betreft, konden de bezoekers het niet beter treffen. De tuin was bedekt met een onbevlekt sneeuwtapijt en bood een uitzonderlijk gezicht dat niet elk jaar te bewonderen valt. Het gezelschap werd welkom geheten in de huistaverne ‘Jeanne en Oscar’ met koffie en koek en besloot het bezoek, dat volle twee uur in beslag nam, met een glaasje cava. In een Liers restaurant kreeg dit nog een culinair vervolg. Met dit bezoek werd het toeristisch seizoen 2018 van het Huis van Oscar – reeds het elfde oprij – plechtig geopend.

Het werkingsjaar 2018 voorziet meerdere belangrijke evenementen zoals in juni een concert van Pro Musica in het Atelier van Oscar, verzorgd door hoboïst Jappe Dendievel, een 15-jarige wonderknaap die zonet de Honda Competition for Classic Music 2018 in de wacht sleepte. Oscars verjaardagstentoonstelling die vanaf 1 september voor het publiek toegankelijk is, wordt dit jaar gewijd aan teken- en schilderwerk met het Lierse begijnhof als thema.

Als naar goede gewoonte wordt in september bij gelegenheid van de Open Monumentendag 2018 de tuin en het gelijkvloers van het Huis van Oscar open gesteld. Het belooft een bijzondere editie te worden met mogelijkheid tot het degusteren van huisgebakken taart, met tuinanimatie en de voorstelling van de eerste druivenoogst in de gerestaureerde druivenserre en met nieuwe aanplantingen van oude rassen frambozen, aalbessen en kruisbessen. Meer nieuws over het Huis van Oscar en zijn evenementen is terug te vinden via www.huisvanoscar.be.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.