05 jun 2017 - 12:23

Nieuws

Crémerie Jerome uit de Frederik Peltzerstraat 11 bestaat 80 jaar. Bij gelegenheid van deze historische verjaardag mocht burgemeester Frank Boogaerts een grote ijstaart aansnijden. In dit jubileumjaar werd al een ijsje met de smaak van een Liers Vlaaike gemaakt. Bovendien wordt bij de bezoekers geïnformeerd naar de lekkerste smaakideeën. De winnaar mag deze smaak in het najaar een naam geven.

Tijdens een feestelijke en smakelijke bijeenkomst gaf zaakvoerster Tatjana Jovanovic een overzicht van de geschiedenis van Crémerie Jerome. In 1936 openden Jerome Verschoren en zijn echtgenote Anna Verhulsel een snoep- en fruitwinkeltje naast cinema Rubens. In 1938 pakten ze uit met een eigen recept voor het maken van melkijs. Na de tweede wereldoorlog bedeelden Jerome en zijn medewerkers frisco’s in het stadion van Lyra en Lierse, die met een opvallende behendigheid in het publiek werden geworpen. In 1956 kwam dochter Angèle mee in de zaak, die samen met haar man Martin Van de Velde voor verdere bloei zorgde. Nadat in 1986 met de nodige luister het 50-jarig bestaan werd gevierd, werd de cremerie in 1988 overgenomen door Johan Rens. Sinds begin 2010 fungeert Tatjana Jovanovic als zaakvoerster.

Na 80 jaar staat Cremerie Jerome in Lier en ver daarbuiten nog steeds bekend om zijn lekker schepijs, ijstaarten, pannenkoeken, wafels, gebak, broodjes en croques. Tatjana Jovanovic bedankte de medewerkers en de vele trouwe klanten, w.o. het echtpaar Kennis dat elkaar bij Cremerie Jerome leerde kennen. Burgemeester Frank Boogaerts feliciteerde de stichters en de opeenvolgende generaties. De huidige zaakvoerders geven blijk van een opvallende dynamiek en lanceren tal van nieuwe ideeën. Tijdens familiebijeenkomsten staan ten huize Boogaerts vaak ijstaartjes van Jerome op het menu.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.