ZORGPARKEERKAART VOOR ZORGVERSTREKKERS

Zorgverstrekkers vinden niet altijd een parkeerplaats in de buurt van de woning van de zorgbehoevende. Om hieraan te verhelpen kunnen burgers de ruimte voor hun garage op straat of hun oprit tijdelijk ter beschikking stellen van zorgverleners. Aan de eerstvolgende gemeenteraad wordt ter goedkeuring het overeenstemmende gemeentelijk reglement voorgelegd.

De Lierse bevolking veroudert stelselmatig. Steeds meer mensen met een zorgnood wonen zelfstandig. Het aantal openbare parkeerplaatsen staat steeds minder in verhouding tot het aantal woongelegenheden. Zoeken naar een beschikbare parkeerplaats betekent vaak tijdverlies voor de zorgverstrekkers. Het gemeentelijk reglement op het Zorgparkeren kan hier voor dokters, verpleegkundigen en andere zorgverstrekkers een oplossing bieden. Komen hiervoor in aanmerking: zorgverstrekkers die over een RIZIV-nummer en mantelzorgers die over een erkenningsattest beschikken. Het systeem wordt ingevoerd in samenwerking met parkeerbeheer Indigo/Streeteo. Bewoners en zorgverstrekkers kunnen zich via de website van de stad online inschrijven of zich laten registreren aan de onthaalbalie. De bewoners ontvangen een speciale sticker die zij aan de garagepoort of aan de oprit kunnen aanbrengen. De zorgverstrekkers die aan de voorwaarden voldoen kunnen een Zorgparkingkaart afhalen in de Parkeerwinkel. Deze kaart is maximaal 5 jaar geldig en moet (met vermelding van het gsm-nummer voor eventuele verplaatsing van het voertuig) achter de voorruit worden gelegd. De maximale parkeerduur is 60 minuten. Het systeem geldt 7 dagen op 7, 24 uur op 24.

Alle commissievergaderingen en de gemeenteraad/OCMW-raad van 29 november zullen digitaal plaatsvinden. Ze kunnen live gevolgd worden via het YouTubekanaal: stad Lier Gemeenteraad & commissies.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
dinsdag, 23 november, 2021
Einddatum: 
maandag, 29 november, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK