ZONDAGSE THEMARONDLEIDINGEN IN LIER

Tijdens het zomerseizoen – d.i. van juni tot september – organiseert Toerisme Lier drie verschillende begeleide wandelingen op zondag. De rondleidingen duren twee uur en starten op de Grote Markt.

‘Lier doorheen de eeuwen’ is een kennismakingstoer door de historische binnenstad, waarbij het Liers erfgoed, de belangrijkste bezienswaardigheden en opmerkelijke toeristische attracties, ontdekt worden. Deze wandeling wordt georganiseerd op 14 juni, 12 juli, 9 augustus en 6 september. ‘Kleine stad in de groote oorlog’ brengt het verhaal van de verwoesting, de wederopbouw en het dagelijkse leven in Lier tijdens de periode 1914-1918. De deelnemers wandelen langs de meest markante plekken die oorlogsherinneringen oproepen.

Langs het parcours zorgen enkele interactieve borden voor beklijvende getuigenissen. Deze wandeling staat op het programma op 28 juni, 26 juli, 23 augustus en 20 september. Slechts om de 25 jaar wordt Gummarus, de patroon van Lier met veel pracht en praal gevierd. Wie hem beter wil leren kennen via de Breugellandexpo en de Sint-Gummaruskerk en wil proeven van de Sint-Gummaruskaas en het Sint-Gummarusbier, moet beslist deelnemen aan de wandeling ‘De smaken van Gummarus’, wat mogelijk is op 21 juni, 19 juli of 16 augustus.

Deze wandelingen voor individuele personen vertrekken om 14 uur aan het infokantoor van Toerisme Lier aan de Grote Markt en duren 2 uur. De deelnameprijs voor wandeling 1 en 2 bedraagt 5 euro in voorverkoop en 6 euro de dag zelf voor volwassenen en 3 euro (voorverkoop) en 4 euro voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Voor wandeling 3 betalen volwassenen 9 euro in voorverkoop en 10 euro de dag zelf. Voorverkoop is mogelijk tot zaterdag om 16 uur. Aanmelden gebeurt via toerisme@lier.be. Groepen kunnen deze themarondleidingen ook op een andere datum reserveren. De voorwaarden zijn terug te vinden via www.toerismelier.be.

Begindatum: 
maandag, 1 juni, 2015
Einddatum: 
woensdag, 30 september, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK