ZOMERZOEKTOCHT VAN HET DAVIDSFONDS

Tot 17 september kan in Lier worden deelgenomen aan de zomerzoektocht van het Davidsfonds. De naar verwacht 20.000 deelnemers kunnen de Pallieterstad en het omringende Pallieterland op een originele manier en met respect voor de natuur ontdekken. Onderweg moeten enkele vragen opgelost worden, waarmee prachtige prijzen zoals een cultuurreis van 1.000 euro te winnen zijn.

De zoektocht werd voorgesteld in het Lierse stadhuis, waar de genodigden werden welkom geheten door schepen van toerisme Rik Verwaest. Hij verwees naar de toeristische troeven van de stad. Onder de vorm van een panelgesprek met Tine Verhelst, algemeen directeur van het Davidsfonds, de samenstellers van de zoektocht Dirk Remmerie en Peter Frison en moderator Cecilia Coppens, werd de zoektocht voorgesteld. In het totaal zijn vier ‘omlopen’ voorzien. Het Pallieterparcours van 40 kilometer met de fiets en het Davidsparcours van 30 kilometer met de auto, met ietwat stevige vragen voor de ervaren deelnemers. Het Lammetjesparcours van 25 kilometer met de fiets en het Timmermansparcours van 30 kilometer met de auto, met meer specifieke vragen voor het hele gezin. Telkens staan vijf stopplaatsen op het programma. De lusvormige omlopen vertrekken vanuit het centrum van Lier. Het autoparcours werd flink ingekort. Er werd meer aandacht besteed aan de fiets.

Fietsers kunnen het parcours op voorhand downloaden voor hun fiets-gps, waarop ook de bezienswaardigheden onderweg staan. Eveneens onder de vorm van een panelgesprek werd de streekgids ‘Lier en hetPallieterland’ van Filip Spoelders voorgesteld. Bekende figuren zoals Jan Ceulemans, Roland Liboton, Wouter Torfs, Ann Pira, Filip Peeters, Cathérine Vandoorne, Jan en Kris De Smet, Steven Bes en Elvis Peeters, nemen de lezer mee op sleeptouw langs verborgen pareltjes in Lier en omgeving. De zoektocht geniet de steun van de stad Lier, Visit Lier, de KBC, Westmalle, de horeca en de middenstand van Lier. Een deelnemingspakket kan voor 15, 20, 25 of 30 euro aangekocht worden bij Visit Lier. Het omvat de brochure voor de gezinsfietstocht of de klassieke zoektocht, een infofolder met mooie arrangementen van de horeca en de middenstand en de streekgids ‘Lier en het pallieterland’. Meer informatie is te bekomen via www.davidsfonds.be/zomerzoektocht.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
vrijdag, 16 juni, 2017
Einddatum: 
zondag, 17 september, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK