ZIMMERPRIJZEN 2018-2019 UITGEREIKT

In de feestzaal van het Sint-Gummaruscollege had de uitreiking van de Zimmerprijzen voor het schooljaar 2018-2019 plaats. De prijzen worden toegekend door het Koninklijk Zimmertorencomité, om naar het ideaalbeeld van Louis Zimmer de leergierigheid bij de jeugd te stimuleren. Winnaar van de Zimmerprijs werd Keanna Sitischinsky van het GTI Duffel met het project ‘Zomervolger’. De humanitaire prijs ging naar het trio Justine Aerts, Louise Docx en Emma van Baarle van het Sint-Gummaruscollege voor het project ‘Belang van een gezonde darmflora’.

Jos d’Haens, voorzitter van het Koninklijk Zimmertorencomité, wees erop dat de leerlingen van de 3de graad ASO, TSO, BSO, KSO en BuSO van scholen uit Lier, Heist-op-den-Berg, Berlaar, Boechout, Duffel, Hove, Kontich, Nijlen en Zandhoven, projecten kunnen indienen. Tijdens de finale werden 10 projecten voorgesteld. Ze waren afkomstig van het KA campus Vanderpoorten (3), Sint-Gummaruscollege Lier (1), KA campus Louis Zimmer (1), VTI Lier (1), H.-Hartcollege Heist-op-den-Berg (1), GTI Duffel (1), Githo Nijlen (1) en BuSO de Regenboog (1).

Burgemeester Frank Boogaerts onderstreepte het belang van de wedstrijd, vooral voor de leerlingen van de richtingen techniek, technologie en wetenschappen. Hij dankte de initiatiefnemers en de leden van de jury, die voor een moeilijke taak stonden. Dirk Dillen, algemeen directeur van Koba-De Nete, het overkoepelende schoolbestuur van het katholiek onderwijs bisdom Antwerpen, voor scholen van Lier, Heist-op-den-Berg, Nijlen en Ranst, stond stil bij de werking van het schoolbestuur. Het is verantwoordelijk voor het algemeen beleid en focust op o.m. het personeelsbeleid, de schoolorganisatie, juridische aspecten, het financieel en materieel beheer. Momenteel zijn gesprekken aan de gang met het oog op een fusie tussen de huidige drie schoolbesturen en dit vanaf 1 september 2020.

Tijdens de finale werden volgende projecten voorgesteld: BuSO de Regenboog: ‘Allemaal poppen, allemaal anders’; Sint-Gummaruscollege Lier: ‘Belang van een gezonde darmflora’; Githo Nijlen: ‘De armprothese’; K.A. campus Vanderpoorten: ‘Drugsmisbruik bij jongeren’, ‘Het verhaal achter het graf’ en ‘Invloed van cafeïne op de reactietijd’; H.-Hartcollege Heist-op-den-Berg: ‘Minionderneming Healthy Habits’; VTI Lier: ‘PLC gestuurde drankautomaat’; KA campus Louis Zimmer: ‘Testbench voor koel- en verwarmingsinstallatie’ en GTI Duffel: ‘Zomervolger’. De bekroonde finalisten ontvingen een oorkonde en een geldprijs.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zaterdag, 5 oktober, 2019
Einddatum: 
zaterdag, 5 oktober, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK