"ZIMMERMUSEUM" OVER PRONKSTUK VAN LIER

In ‘De Zimmer’  stelde auteur  Jos d'Haens, voorzitter  van het Zimmertorencomité  zijn boek “Zimmermuseum’ voor. Het tweehonderd pagina ’s tellende werk   geeft niet enkel een gedetailleerd inzicht in de techniciteit van het werk van Louis Zimmer maar behandelt ook de socio-culturele activiteiten die vooral de laatste decennia door het museum worden ontplooid.  
 
 
Over het erfgoed van Louis Zimmer bestaat  heel  weinig literatuur.  Het enige boek van de hand van Luk Ceulemans is ondertussen veertig jaar oud.  Het Zimmermuseum heeft sindsdien  heel wat wijzigingen ondergaan en de collecties werden aangevuld met moderne ontwikkelingen.  Deze elektromechanische en elektronische nieuwigheden sluiten aan bij het zuiver mechanisch concept ten tijde van Louis Zimmer en zorgen op die manier voor een moderne invulling van de begrippen tijd en ruimte.
 

Speciaal voor de jeugd  besteedt de auteur  aandacht  aan de nieuwe schoolrichting "STEM" (Science - Technology - Engineering - Mathematics), en via de rode draad van het "perpetuum mobile"  geeft hij  een overzicht van de  twee eeuwen lange weg  om , via soms tegenstrijdige filosofische stellingen te komen tot onze hedendaagse energiewetten.

 
Het feit dat   Vlaams minister van Cultuur, Jeugd en Media Sven Gatz,  het voorwoord  heeft geschreven  is een dankbare erkenning voor de waarde van het boek als cultureel naslagwerk voor het  paradepaardje   van  de stad  :  de Zimmertoren.
 

Het boek werd gedrukt op de persen van Antilope De Bie Printing , is rijk geïllustreerd met  kleur- en zwart-witfoto’s , kost 25 euro en is verkrijgbaar in het Zimmermuseum en in de betere boekhandel.

Tekst: LR

Foto's: RM

Begindatum: 
zondag, 10 juni, 2018
Einddatum: 
zondag, 10 juni, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK