WK-BORDEN IN LIER INGEHULDIGD

Van 18 tot en met 26 september heeft in ons land het WK wielrennen plaats. Het gaat al om de honderdste editie. Omdat de koers zodoende thuis komt worden overal in Vlaanderen acties georganiseerd die in het teken van de fiets staan. Voor één van die acties worden WK-punten aangeduid en WK-borden geplaatst.

In Lier is dit het geval aan de Fortweg als meedogenloze kasseistrook, de brug van de Berlaarsesteenweg als zware helling en de Nazarethdreef als mooie fietsplek. Passanten kunnen hier deelnemen aan een fotocollage van Sport Vlaanderen. Bij deze gelegenheid heeft de sportdienst twee routes uitgestippeld langs deze WK-borden. De ene route is 54 kilometer lang en voert de deelnemers van Lier naar Duffel, Bonheiden, Putte en terug. De andere route is 40 kilometer lang en loopt van Lier naar Berlaar, Gestel en Kessel. Een détailbeschrijving van het parcours is terug te vinden op https://sporten.uitinlier.be/content/de-koers-komt-thuis.

Het parcours van 40 kilometer werd ingereden door een groep sportievelingen onder leiding van schepen van sport Ivo Andries, sportfunctionaris Michel De Herdt en sportpromotor Gijs Van Mechelen.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zaterdag, 18 september, 2021
Einddatum: 
zondag, 26 september, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK