WIJNPROEVERSWEDSTRIJD EN WIJNBEURS IN STADION LIERSE

In de businessruimten van het voetbalstadion van K Lierse SK had een wijnproef en een wijnbeurs plaats. De organisatie was voor het tweede jaar op rij in handen van de Lierse wijnproeversclub ‘Den Bloeyenden Wijngaerdt’.

Aan de Ken-Wijn-wedstrijd werd deelgenomen door meer dan 50 ploegen van 3 wijnkenners. Zodoende was het kruim van wijnkennend Vlaanderen aanwezig. De deelnemers moesten geblinddoekt 10 rode wijnen herkennen uit Sicilië, Italië, Argentinië, Spanje, Portugal, Californië en Frankrijk (Beaujolais, St.-Emilion, Côtes-du-Ventoux en Bourgogne). Daarnaast moesten 10 theoretische vragen beantwoord worden met betrekking tot de wijncultuur in Zuid-Afrika, Sicilië, Italië, Frankrijk, Portugal, Spanje, de USA en Zuid-Amerika. De schiftingsvraag: In welk jaar is Louis Pasteur overleden? (1895) moest uiteindelijk de beslissing brengen. Zodoende ging de overwinning naar de commanderij Molenberg uit Lede met Frank D’Haese, Stefaan Roels en Marita Van Trappen. Zij mogen volgend jaar de wedstrijd inrichten. Na de wijnproeverswedstrijd volgde een wijnbeurs, waaraan ene twintigtal wijnhandelaars uit alle regio’s deelnamen.

Uitslag van de wijnproeverswedstrijd: 1 Molenberg, 2 Amici, 3 gent, 4 Epicuristen, 5 Kempen, 6 De Bloeyenden Wijngaerdt Lier (Peter Doomen, Jef Hulselmans, Luc Van den Bergh), 7 Zele, 8 Brussel, 9 Amici en 10 Nova Zembla.

Begindatum: 
zaterdag, 11 maart, 2017
Einddatum: 
zaterdag, 11 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK