WIJKCOMPOSTERING ‘NEETENPIERKE’ OFFICIEEL INGEHULDIGD

In aanwezigheid van de buurtbewoners en van een delegatie van de vrienden van het Looks werd de wijkcomposteringssite ‘Neetenpierke’ officieel ingehuldigd door schepen Rik Pets. De wijkcompostering is gelegen achter het buurthuis en de jeugdlokalen in de zijweg van de Maasfortbaan.

‘Neetenpierke’ is de tweede wijkcompostering van de stad Lier. De eerste werd in 2011 geopend in de wijk het Looks en kent een voorspoedige werking. Begin 2012 lanceerde het wijkcomité Neetenbeemd het idee van een wijkcompostering. De stad leek al vlug bereid om het project te steunen. Het natte voorjaar was er oorzaak van dat de opening normaliter voorzien voor einde maart, met enkele maanden moest uitgesteld worden.

Een tiental vrijwilligers volgde een opleiding als compostmeester. Ze staan nu klaar om zo’n zestig gezinnen uit de wijk wekelijks te helpen bij het composteren van hun plantaardig keukenafval, zodat het eindproduct kan aangewend worden om de eigen tuin en de bloembakken in de wijk op te fleuren. Na de overhandiging van de sleutel door schepen Rik Pets, bedankten compostmeester Albert Vekemans en Chris Leysen, voorzitter van het wijkcomité, de stad en de technische dienst voor de steun. Via de wijkcompostering worden de bewoners ongetwijfeld weer wat dichter bij elkaar gebracht.

Begindatum: 
zaterdag, 31 mei, 2014
Einddatum: 
zaterdag, 31 mei, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK