WERKEN AAN ZIMMERPLEIN TOT 14 OKTOBER

Met enige vertraging omdat niet meteen een ladder voorhanden was om een verbodsbord op de Grote Markt af te dekken, kon de aannemer van start gaan met de voorbereidende werkzaamheden voor de heraanleg van de rijbaan op het Zimmerplein en de Sint-Jansbrug. De werkzaamheden zullen normaliter duren tot en met 14 oktober. Gedurende deze periode wordt de Grote Markt in beide richtingen opengesteld voor het verkeer.

Het is al 24 jaar geleden dat de rijbaan nog een beurt kreeg. Het is dan ook hoogst noodzakelijk om de kasseien in de rijbaan op te breken, te reinigen, terug te plaatsen en van een cementgebonden voeg te voorzien. Aan de voetpaden wordt niet geraakt. Tijdens de duur van de werken wordt het verkeer dat vanuit de Kolveniersvest en de Mechelsestraat richting Molbrug moet, omgeleid via de Florent Van Cauwenberghstraat, de Grote Markt en de Werf. Fietsers dienen ter hoogte van de werken af te stappen. Voetgangers hebben normaal doorgang. Op de staanplaatsen voor taxi’s geldt een parkeerverbod. De parking in de Schapekoppenstraat is niet bereikbaar. Tijdens de zaterdagse markt – die gewoon doorgaat op de Grote Markt en het Zimmerplein – is geen doorgaand verkeer via de Grote Markt en het Zimmerplein mogelijk. Doorgaand verkeer dient alsdan de Ring te nemen. Parking Grote Markt blijft wel bereikbaar.

De werken verlopen in 2 fasen. Van maandag 4 september tot en met dinsdag 26 september is het Zimmeplein afgesloten vanaf halverwege het plein tot en met de Sint-Jansbrug. De Lantaarnstraat en de Papegaaistraat worden opengesteld voor het verkeer in 2 rijrichtingen, doodlopend aan de werken. Personen met een geldige doorgangskaart kunnen de Eikelstraat verlaten richting Begijnhofstraat. Van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober wordt het Zimmerplein afgesloten vanaf de Kapucijnenvest tot aan de Schapekoppenstraat. De Eikelstraat wordt vanaf de kruising met de Lantaarnstraat dubbelrichting, doodlopend aan de werken. De rijrichting in de Lantaarnstraat en de Papegaaistraat wordt omgedraaid, zodat plaatselijk verkeer kan uitrijden via de Sint-Jansbrug. Bewoners en garagehouders van de Molenstraat dienen aan te rijden via de Eikelstraat.

Tekst  DéBé

Foto  Luc Peeters

Begindatum: 
maandag, 4 september, 2023
Einddatum: 
maandag, 4 september, 2023

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK