WALTER GROOTAERS KONDIGT AFSCHEID VAN LOKALE POLITIEK AAN

Met nog drie maanden te gaan heeft Walter Grootaers aangekondigd dat hij op 31 december 2020 zijn mandaat als schepen ter beschikking stelt. In deze hoedanigheid wordt hij opgevolgd door huidig raadslid Thierry Suetens, die op zijn beurt opgevolgd wordt door Christel Van den Plas.

Walter Grootaers kan terugblikken op een loopbaan van 26 jaar in de plaatselijke politiek, waarvan 14 jaar als schepen. Van 1995 tot 2000 zetelde hij als raadslid voor ‘Lier Meer Mogelijkheden’ (LMM). Van 2001 tot 2006 was hij schepen van sport en feestelijkheden in de bestuurscoalitie VLDLMM-CVP. In de coalitie VLD, CD&V, N-VA, SP.A, Spirit en Lier&Ko, leidde hij van 2007 tot 2012 de VLD-fractie. Van 2013 tot 2018 was hij als schepen bevoegd voor Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Wonen in de coalitie Open VLD-N-VA. Sinds januari 2019 is hij in dezelfde coalitie bevoegd voor Stadsontwikkeling, Omgeving, Milieu, Natuur, Landbouw en SOLag. 

Walter Grootaers: ‘Ik heb het mandaat van gemeenteraadslid en van schepen altijd met veel plezier en overgave uitgeoefend en het een hele eer gevonden om de prachtige stad Lier en zijn inwoners zovele jaren te hebben mogen dienen. Ik geef eind december vol vertrouwen de fakkel door aan raadslid Thierry Suetens, die mijn bevoegdheden zal overnemen. Ik wens hem heel veel succes en energie toe om zijn nieuwe functie met glans te vervullen. Zelf heb ik onder heel wat projecten mee mijn schouders kunnen zetten. Daarbij denk ik met voldoening terug aan de oprichting van het autonoom gemeentebedrijf SOLag, waardoor de bouw van o.a. het subtropisch zwemparadijs ‘De Waterperels’ kon gerealiseerd worden, dat in de zomer van 2006 de deuren opende. Verder was er de verhuis van de diensten van de stad en het OCMW naar de Dungelhoeffsite, waar de medewerkers in 2013 hun intrek konden nemen. Samen met de ambtenaren van de dienst Ruimte werd het Landschapspark Pallieterland opgestart. Hier werd al een speelbos voor de jeugd gecreëerd, blijft ruimte voorbehouden voor de liefhebbers van tuinieren en een tweede hondenuitloopweide zal ingericht worden. Ik wil de collega’s in de gemeenteraad en het schepencollege bedanken voor de jarenlange samenwerking, evenals de medewerkers van Omgeving, Ruimte, Milieu en SOLag’.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
dinsdag, 6 oktober, 2020
Einddatum: 
donderdag, 31 december, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK