WAAR IS MINI-ZIMMERTOREN NAAR TOE ?

In juni 2009 werd voor de Zimmertoren een bronzen schaalmodel van de toren geplaatst. Sindsdien kunnen blinden en slechtzienden zich een duidelijk beeld vorm van het uitzicht en de contouren van de belangrijkste toeristische attractie van Lier. Sinds enkele dagen is de mini-Zimmertoren van zijn sokkel verdwenen. Wat is er aan de hand?

Tekste en uitleg kregen we van Patrick d’Haens, voorzitter van het Zimmertorencomité. ‘Medewerkers van de Zimmertoren stelden dagen geleden vast dat het bronzen schaalmodel niet meer zo vast op de sokkel stond en overhelde naar één kant. Het is niet duidelijk of dit het gevolg was van stevig aanleunen of duwen, dan wel van (een) poging(en) om het kunstwerk los te krijgen. Hoe dan ook onze techniekers hebben het schaalmodel veiligheidshalve naar binnen gehaald. Ze onderzoeken momenteel hoe het steviger kan verankerd worden, door diepere gaten in de sokkel te boren en langere hechtingspinnen te gebruiken. Het is de verwachting dat de klus spoedig zal geklaard zijn en personen met een visuele beperking opnieuw nader kunnen kennis maken met het werk van Meester Louis Zimmer’. 

Naar een idee van Werner Mertens werd het schaalmodel dat 1,10 meter hoog is, geschonken door Kiwanis Lier Twee Neten. Het werd ontworpen door Jef De Cock uit Wijnegem. Op de sokkel staat de nodige uitleg in brailleschrift in 4 talen. In specifieke publicaties voor blinden en slechtzienden wordt een bezoek aan de Zimmertoren sterk aangeraden.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
woensdag, 22 juni, 2022
Einddatum: 
woensdag, 22 juni, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK